Ga op zoek naar de opleiding die bij jou past! 

De Vlaamse Trainersschool (VTS)
In 2022 staan er heel wat opleidingen gepland. Een overzicht van het aanbod vind je op onze opleidingenpagina. Wegwijs worden in het VTS-aanbod? Hieronder vind je een kort overzicht van onze opleidingen.

  • Je bent 16 jaar maar je bent op zoek naar een eerste ervaring als hulplesgever? Dan sluit de aspirant-initiatoropleiding het best bij jou aan. Klik door naar de aspirant-initiatorpagina voor meer info.
  • Word je in 2022 17 jaar en wil je een initiatordiploma behalen binnen één van onze disciplines (catamaran, zwaardboten, zeezeilen, windsurfen, kitesurfen, golfsurfen of zeilwagenrijden)? Ga dan naar de initiatorpagina.
  • Heb je de initiator reeds op zak en wil je doorgroeien als trainer? Neem dan een kijkje op de pagina van de trainer B/hoofdmonitor.

Helaas waren er te weinig inschrijvingen voor de initiator zeezeilen en de trainer B cursussen waardoor zowel de initiator zeezeilen als de trainer B cursus zwaardboten, windsurfen als kitesurfen uitgesteld worden. De hoofdmonitorcursus telt maar liefst 10 deelnemers en gaat binnenkort wel van start.

A-brevet
Ben je nog te jong maar heb je wel interesse om volgend jaar je initiator zwaardboten te behalen? Ga dan voor het A-brevet! Het A-brevet is de toelatingsvoorwaarde om te mogen starten aan de initiatoropleiding zwaardboten. 
Neem zeker een kijkje op de website van het A-brevet en schrijf je in voor het theorie- en praktijkexamen. Inschrijven voor het A-brevet theorie examen verloopt via de website van A-brevet. Inschrijven voor een praktijkexamen doe je via de organiserende club.