Q-Cup: finale recreatieve optimistencircuit sluit prachtig seizoen af

Op 24 oktober stond de finale van de Q-cup gepland bij RBSC Heusden.
Daarmee werd de wedstrijdserie van negen manches afgesloten.
Onder bijzondere maatregelen mochten 65 zeilertjes deelnemen op de herfstige en winderige dag. 
Dit jaar verschenen meer dan 130 individuele zeilertjes aan de start van een manche.

Het werd nog een razendspannende strijd met 6 zeilertjes in strijd voor de eindzege. Leider Jonas Denys voelde de hete adem van Maud De Bie en Maurice de Beuckelaer in zijn nek. 
Maud zeilde een bijna perfecte dag met winst in vier van de vijf wedstrijden en kwam zo op gelijke hoogte van Jonas Denys maar dan wordt gekeken naar de uitslag in de finale. 
Groot respect voor beide RBSC zeilers die met Maurice de Beuckelaer voor een volledige podium zorgden. Oostendse Kato De Cock (WOS) vocht zich knap naar de vierde plaats voor Maxim Van Acker.

Tijdens de Corona proof prijsuitreiking kregen alle kinderen een leuke prijs mee naar huis. Maud de Bie kreeg ook nog de prijs van de BNRC voor het beste meisje in de serie. De laatste drie jaren kaapten de meisjes steeds de titel weg! 
De clubprijs ging eveneens naar RBSC maar er was een groot applaus voor alle clubs die dit jaar actief ingezet hebben op deze leuke wedstrijdserie. Zo kwam NWV Berlare steeds weer met zeer grote groepen aan de start en ook ZSC Broechem, RYCB, VVW Galgenweel, VVW Turnhout, Watersport Oostende Spuikom, Inside Outside Oostende, WVD Mechelen, Gavermeer, Brugse Zeil- en Yacht Club, KYCN, Aandeplas Brugge, WSV Del Mare, WSKLum brachten zeilertjes aan de start.

Het was een heel fijn seizoen met een super inzet bij de organiserende clubs. 
Dank aan de partners WWSV, Tribord, Hama, Van Laer Sailing, Nationale Loterij 

 

Q-Cup: het recreatieve optimistencircuit 2020 

Ik doe mee aan de Q-Cup!

Wind en Watersport Vlaanderen – WWSV - promoot via verschillende projecten in samenwerking met haar clubs het recreatief zeilen bij de jeugd. Zeilen kan je immers het hele jaar door beoefenen (op een democratische manier!)
 
Eén van deze initiatieven is de Q – Cup die 
bestaat uit een reeks laagdrempelige, recreatieve zeilwedstrijden voor jongeren tussen 8 en 12 jaar. Ook dit jaar kunnen jeugdzeilers tijdens de zomer en in het najaar deelnemen aan de Q-Cup op verschillende clublocaties in Vlaanderen. Kan je jammer genoeg niet deelnemen aan meerdere wedstrijden van de Q-Cup? Geen probleem! Schrijf je in voor een wedstrijd naar keuze. Ideaal voor deelnemers aan sportkampen/zeilcursussen die hun eerste recreatieve zeilwedstrijd in een optimist willen varen. Maak kennis met het wedstrijdzeilen en beleef een plezierige dag op het water! 

Voor amper €5,00/wedstrijdmanche incl. goodiebag en Q-Cup vestje!

Opgelet! Er zijn nieuwe coronamaatregelen van toepassing! Niet alleen deelnemers maar alle aanwezigen moeten zich op voorhand registreren (ook toeschouwers, organisatoren, coaches,...)
Geen registratie = geen toegang! Registreren doe je via deze link.
Raadpleeg hier het draaiboek voor meer info.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van volgende partners: Decathlon/Tribord, Van Laer Sailing, Hama, Sport Vlaanderen en de Nationale Loterij 

Tussenstand na 7 evenementen 

Vragen? Mail naar ellen@wwsv.be