Wie kan deelnemen?

  • Optimistzeilers met minstens 2 weken zeilervaring ( of basis niveau behaald in de zeilpas)
  • Optimistzeilers met deelname aan max. 1 nationale wedstrijd (zie kalender op www.optimist.be ) of wedstrijden buiten eigen club (bijv. Delta-Combi: optimist A,B of C of andere buitenlandse competitie op nationaal niveau)
  • Optimistzeilers mogen wel deelnemen aan wedstrijden binnen de eigen club (clubwedstrijd)
  • Tot het jaar waarin ze 12 jaar (geboortejaar 2009) worden.
  • Jongeren die voor het eerst deelnemen op hun 12 jaar, kunnen het jaar nadien (13j) ook deelnemen.
  • Ook jongeren die (nog) geen lid zijn van een WWSV-club zijn welkom!

Wie kan niet meer deelnemen?

  • Deelnemers van de Q-cup 2021 die bij de eerste 20 % eindigden van het gemiddeld aantal deelnemers per manche (dit jaar top 9 in het totaalklassement) worden niet meer toegelaten in het  Q-cup circuit van 2022 maar doorverwezen naar het nationaal circuit.
  • Deelnemers van de Q-cup 2021, die een Q-cup manche winnen, worden niet meer toegelaten in het Q-cup circuit van 2022 maar doorverwezen naar het nationaal circuit.
  • Max aantal deelnames = 3 jaar (*nota: bij kinderen die op jonge leeftijd starten met het circuit, valt dit mondeling te overleggen met de federatieverantwoordelijke

Kalender Q-Cup 2022
28 augustus 2022 - WVD Mechelen
3 september 2022 - Aan De Plas
10 september 2022 - WOS 
17 september 2022 - ZS Gavermeer
24 september 2022 - ZSC Broechem
2 oktober 2022 - VVW Turnhout 
9 oktober 2022 - RYCB Galgenweel 
15 oktober 2022 - NWV Berlare 
22 oktober 2022 - RBSC Heusden FINALE

Optimistboten
Je vaart alle manches (incl. finale) in polyethyleen boten met een recreatief tuig zonder zeillatten. Een vaandel, windvaantje of lint bovenaan de mast is toegelaten, deelnemers mogen desgewenst ook verklikkertjes in het zeil kleven. 
Iedereen zeilt met hetzelfde materiaal (indien dit logistiek mogelijk is). Uit ervaring blijkt dat zeilen met identiek materiaal niet altijd realiseerbaar is. We rekenen dan ook 100% op de goodwill van de ouders, monitoren/lesgevers/clubs en deelnemers. Zijn er bepaalde zaken over het materiaal niet duidelijk? Stel je vragen aan de federatieverantwoordelijke.
Ben je lid van de organiserende club? Reserveer dan een optimist bij de club. Ben je geen lid van de organiserende club of heeft de club geen of onvoldoende polyethyleen boten? Reserveer een optimist bij je inschrijving.

Inschrijven deelnemers
Inschrijven gebeurt via Ikwatersport en kan tot woensdag 17u00 in de week voorafgaand aan de Q-cup. Doe je mee aan verschillende Q-cupwedstrijden? Schrijf je reeds in voor meerdere Q-cupwedstrijden! Wijzigt je planning of kan je toch niet deelnemen? Hou ons op de hoogte en contacteer ons uiterlijk woensdag 17u. 
Deelnameprijs: €10,00/wedstrijd, inclusief goodiebag met Q-CUPvestje!