Stand Up Paddle boarding

Ooit begonnen als manier om beginnende golfsurfers makkelijker in de gaten te houden of handiger om in bepaalde wateren zich zo voort te bewegen, heeft Stand Up Paddle boarding of kortweg SUP ondertussen misschien geen introductie meer nodig. Het is dé alleskunner onder de surf discipline's. Rechtstaand op een grote surfplank kan je peddelen op het vlakke water van de binnenlandse meren, kanalen en rivieren, maar surf je ook de golven af op zee. 

Leren Suppen?

Meerdere van de bij WWSV aangesloten clubs hebben SUP in hun aanbod, enkele van deze hebben ook een SUP school.

Ga naar het overzicht sup scholen

SUP aanbod op IKwatersport

Initiaties, challenges, wedstrijden en veel meer! Op IKwatersport vind je het aanbod van alle Vlaamse zeil- en surf clubs, ook voor SUP.
Filter het volledige aanbod door je leeftijd te selecteren en de sporttak "Stand-up Paddle" aan te duiden. Hoe verder je gaat filteren, hoe dichter je bij je optimale sessie komt!
 
Ga naar het SUP aanbod op IKwatersport!

Waar mag je suppen?

Alles wat je moet weten over waar je mag suppen, wanneer en welke uitrusting je nodig hebt vind je via volgende links:

Sport Vlaanderen werkt haar routenetwerk verder uit op verschillende rivieren en kanalen, een absolute aanrader!

Zelf op ontdekking? Welke categorie heeft een rivier/beek/kanaal, en of je er mag op suppen? 

  • Op de kaart van Geopunt Vlaanderen kan je inzoomen, en in legende zien onder welke categorie waterloop je selectie valt.
  • Indien het een onbevaarbare waterloop is kan je ook in de legende zien wie je moet contacteren voor meer informatie over lokale regelgeving (Federaal, Gewest, Provincie, Gemeente,...)

Stand up paddleboard disciplines