G-Zeilen

Wind & Watersport Vlaanderen is van mening dat IEDEREEN op het water moet kunnen, dus willen we graag het zeilen bekender maken onder mensen met een fysische, auditieve, visuele of psychische beperking.
In samenwerking met onze clubs bieden wij deze G-sporters een GRATIS zeilsessie aan. Het lessenpakket bestaat uit 3 uur les en fun onder leiding van (een) speciaal opgeleide lesgever(s).
Je kan kiezen tussen SURFEN (inclusief windsurfen, golfsurfen en suppen) of een ZEILinitiatie. Het materiaal is aangepast aan ieder zijn behoefte, dus "NO LIMITS", aarzel niet en schrijf je in!
 
WWSV, Parantee-Psylos en Sailability Vlaanderen hebben de handen in elkaar geslagen om samen het G-zeilen en G-surfen in Vlaanderen te stimuleren.
Parantee-Psylos vzw is een erkende sportfederatie met een aanbod voor alle sporten en sporters met een beperking; dit op alle niveaus van de sportpiramide, van initiatie tot topsport. 
Sailability Vlaanderen vzw richt zich specifiek op de zeilsport en wil deze dan ook graag toegankelijk maken, ook voor mensen met een fysieke of mentale beperking.
 

  • Om je in te schrijven voor occasionele G-zeil initiatiedagen kan u hier terecht:  

Klik hier voor jouw eerste zeilles

  • Specifiek voor het zeilen kan u ook een eerste keer proeven van de zeilsport op één van de open zeildagen die in het voorjaar plaatsvinden.
    Deze open zeildagen vinden plaats in Mol, Antwerpen, Brugge, Heusden (Gent) en Vilvoorde. 

Klik hier om deel te nemen aan een open zeildag

  • Als u echt de smaak te pakken hebt, kan u bij Sailability inschrijven voor reguliere zeildagen in één van de deelnemende clubs. 

Klik hier om je in te schrijven voor de reguliere zeildagen

 

Disciplines

Aangepaste boot: Hansa 303W

 

Heb je al wat zeilervaring of wil je alleen leren zeilen, dan biedt dit type boot jou grenzeloos plezier.
Naast jou komt een zeilbegeleider zitten om jou alle knepen van het zeilen te leren. Eens je het zeilen doorhebt, kan je met je vriend(in)/partner gaan zeilen of ook alleen.
Sailability Vlaanderen beschikt over 2 Hansa 303W boten: ´No limits´en ´Spirit´.
De Hansa 303W is een klein bootje geschikt voor elke G-sporter die niet meer dan 100 kg weegt.

Aangepaste boot: Trimaran Windrider 17

 

Deze trimaran van 17 voet is ideaal voor mensen met een fysieke beperking. Achteraan zit de stuurman, vooraan kan er comfortabel gezeten worden in een aangenaam zitje met rugleuning. Plaats genoeg voor de benen.
De stuurman kan alles bedienen (sturen gebeurt met voetpedalen), of naargelang de G-sporter wenst, kan hij de fok of genua bedienen via de schoten.
Geen zeilervaring vereist.
Er kan eveneens op de netten gezeten worden, dat is zeker ook een goeie optie voor mobielere mensen.
Deze boot is dus toegankelijk voor iedereen. Sailability Vlaanderen bezit 1 zo een boot.
En plezier verzekerd met deze toch wel sportieve boot!

Meermansboten: Caravelle, Efsix, First 31

Zit je graag in een stabiele grote boot?
Streef jij de gedachte na van "hoe meer zielen, hoe meer vreugd" dan kies jij best om te zeilen met een meermansboot. Je gaat samen met meerdere personen aan boord en met de wind in de zeilen zal je met z'n allen het water trachten te trotseren.
Hier beleef je veel zeilplezier door het meezeilen zelf. Indien gewenst kan je bijvoorbeeld het voorzeil (de fok) mee helpen bedienen maar dit is zeker geen must!

Subsidies G-Sportwerking

 
Ben je op zoek naar financiële ondersteuning voor jouw G-werking? Zowel als startende G-werking en als club die reeds enkele jaren bestaat, kan je aanspraak maken op een subsidie. Ook voor jouw laagdrempelig evenement of bovenlokale werking kan je financiële steun ontvangen. Ontdek hier op welke subsidiekanalen je beroep kan doen met jouw organisatie.

Klik hier voor extra info