Het watersportfeest der feesten 

Na enkele troebele jaren mogen we terug het watersportfeest der feesten vieren, met de watersportdag wordt de watersport extra in de kijker geplaatst. watersportclubs promoten allerhande initiaties.

“Een dag zo plezant dat hij de hele maand mei duurt.”

2022 is het jaar waar we terug buiten mogen komen, en daar gaan we volop van profiteren. Want in de watersportclub is het altijd feest en ook wel een beetje vakantie. Het aanbod is enorm en alle elementen zijn aanwezig: zon, water, zand, golven, wind, zweet, bruisende water­sportclubs en enthousiaste monitoren. Een aantal verenigingen heeft een actieve werking voor G-sporters en dit kan gaan van zeilwagenrijden tot surfen, windsurfen, suppen en zeilen. 

Jouw watersportdag in een maand vol watersport 

In het verleden was de watersportdag één dag of weekend watersport. Het kiezen van de datum was steeds een probleem waar clubs en federaties mee kampten. Daarom werd de maand mei uitgeroepen tot de maand van de watersport. Zo kunnen verenigingen zelf een datum prikken in één van de weekends, de verlengde weekends en, waarom niet, zelfs een weekdag, feestdag of zelfs een avondactiviteit. Neofieten kunnen zo nog meer opendeurdagen in de clubs gaan meemaken en zo de watersport kiezen die bij hen past. De federaties laten de clubs zelf de formule bepalen, het kan gaan van ‘bring a friend’ voor leden tot de klassieke opendeurdag. Voor de kostprijs moet je het zeker niet laten. Alle clubs beloven sterke promoties : de ene club biedt alle sporten helemaal gratis aan, de andere clubs beloven een grote korting. Het loont absoluut de moeite om tijdens de watersportdag de clubs een bezoekje te brengen. We willen beslist drempelverlagend werken. De verenigingen zijn het kloppende hart van de campagne terwijl de federaties de overkoepelende communicatie aanbieden via een nieuwe website, een dynamische Facebookpagina, gerichte sociale media acties een inschrijvingsplatform Ikwatersport

Inschrijven was nooit zo makkelijk, via het easy to use Ikwatersport platform heb je in no time jouw watersportsessie ingepland! 

Watersporters beleven echt meer! 

De clubs bieden die dag heel wat meer dan alleen watersportinitiaties aan. Het gaat om de gezelligheid en beleving in de clubs.
Ze zullen er instaan voor initiaties in zeilen, surfen, suppen, skimboard, maar ook vernieuwende activiteiten voorzien zoals SUP polo en SUP Yoga.
De campagne wordt mee ondersteunt door Sport Vlaanderen waarbij de #sportersbelevenmeer en bij uitbreiding #watersportersbelevenmeer insteek versterkt. 
#watersportersbelevenmeer   

#smeerem op De Watersportdag 

Omdat de zon even hard brandt op de huid van een kind dat sport als op die van een kind dat bij het water speelt, roepen Sport Vlaanderen, Gezond Sporten Vlaanderen en de Vrije Universiteit Brussel de sportende jeugd en haar ouders op om goed te smeren. Want als de huid van jonge kindjes verbrandt, hebben ze voor de rest van hun leven een verhoogd risico op huidkanker. Wind & Watersport Vlaanderen voorziet samen met Sport Vlaanderen daarom op zoveel mogelijk watersportdagsessies gratis smeerstanden aan! Smeer erop los! 


 

Aquafin zuivert De Watersportdag 

Een vaste en logische waarde. Het bedrijf zuivert al bijna 30 jaar, elke dag weer, het afvalwater van ruim 5 miljoen Vlamingen. Mede daardoor is de kwaliteit van onze waterlopen er enorm op vooruitgegaan. Dat is niet alleen goed voor de natuur maar ook voor de omwonenden: proper water nodigt uit namelijk tot watersporten en zorgt voor veilig ravotten voor groot en klein! Samen met Aquafin hecht Wind & Watersport Vlaanderen het hele jaar door veel belang aan watersporten in proper water. 
Dat het milieubewustzijn steeds groter wordt, is steeds meer zichtbaar en voelbaar, getuige de Clean Beach Cup die op 20 maart meer dan 2.000 strandopruimers naar onze kust lokte. Maar ook op de binnenwateren, plassen en meren is de waterkwaliteit de basis van recreatie. Niemand zal ontkennen dat 30 jaar Aquafin zijn vruchten al meer dan afgeworpen heeft. Aquafin, neemt namelijk naast waterzuivering, afvalwaterbeheersing ook een belangrijke educatieve rol op zich. Watersporters zijn zelf ook veel bewuster van het effect van hun vaargedrag, denken we maar aan het beheer van vuil water aan boord. 
Zin om je mee in te zetten voor proper water? Dan is een job bij Aquafin ongetwijfeld iets voor jou!

#samenophetwater

In mei zetten we samen met de FOD Mobiliteit, Sport Vlaanderen de pleziervaart in de kijker. Het doel: zoveel mogelijk mensen op het water krijgen. 'Neem deel aan één van de vele activiteiten en ontdek zelf wat je allemaal in België op het water kan beleven' is de leuze. De Watersportdag kadert zo binnen deze ruime watersport promoactie! 
Voor fijne watersport hoef je het heus niet ver te gaan zoeken. Onze zee, rivieren en meren zijn een eindeloze en vaak verrassende bron van ontspanning, plezier en avontuur.
Ook de Madammen van Radio 2 willen het plezier van watersporten weleens uittesten. Luister tussen 10u en 12u naar Radio 2 om hun avonturen te volgen!

Meer weten?
Zeil, surf, sup, peddel, strandzeil dus als de bliksem naar de website en de dynamische facebookpagina en mis dit grote watersportfeest niet!   

www.watersportdag.be  

info@watersportdag.be