Het zeilseizoen staat in de steigers, ook voor de zeiljachten.
Tijd om je seizoen te plannen en je wedstrijddocumenten in orde te zetten. Je kan kiezen voor een meetbrief in Cruiser Rating of kiezen voor de IRC meetbrief. In de werking zijn er een aantal interessante nieuwigheden. Zo kan je als boot beschikken over twee geldige IRC meetbrieven – waarbij je naargelang het format van de wedstrijd een geschikt certificaat kan inzetten (offshore, inshore, shorthanded). Op de meetbrief 2024 moet je opgeven hoeveel voorzeilen je aan boord zal hebben. Bij Cruiser Rating zal gekozen worden voor administratieve vereenvoudiging : een meetbrief is wordt 3 jaar geldig in plaats van de jaarlijkse vernieuwing, met zijn 50 euro/3 jaar is het nu zelfs goedkoper.
Aanpassingen kunnen tijdens de geldigheidsperiode gratis doorgevoerd worden. Weet ook dat een geldig zeilnummer verplicht is bij wedstrijden. Ook dat kan je aan billijke prijs bekomen via de website van Belgian Sailing.
Een reclame certificaat, zoals soms vereist door World Sailing, kan je gratis aanvragen bij Belgian Sailing. 

Meer info op Cruise Rating.
Contact: irc@wwsv.be 
Vraag je meetbrief aan! 

IRC viert dit jaar zijn veertigste verjaardag (1984-2024) en doet dit met een update van de website. Lees de samenvatting 
Weet ook dat gemeten zeilen vanaf dit jaar van een officiële sticker zullen worden voorzien. 

IRC heeft zijn policy omtrent de gegevens aangepast - lees meer