Word erkend lesgever in één van onze disciplines in 2021!

Volgend weekend geven we het startschot aan de verschillende erkende opleidingen van de Vlaamse Trainersschool binnen onze sporttak Zeilen. Op het programma staan er heel wat initiatorcursussen voor volgende disciplines: golfsurfen, kitesurfen, windsurfen, zwaardboten, catamaran, zeezeilen. De cursus zeilwagenrijden is momenteel uitgesteld omwille van de coronamaatregelen. We doen er alles aan om ook dit jaar deze cursus te laten doorgaan, vermoedelijk in het najaar. Wie interesse heeft over deze opleidingen kan zich inschrijven via de website van de Vlaamse Trainersschool. 

Weetje:  Wanneer je zoekt naar één van onze opleidingen, geef dan als sporttak "zeilen" in.  Ook de surfdisciplines zoals golfsurfen, windsurfen en kitesurfen vallen namelijk onder deze sporttak. Hou zeker onze website in het oog voor alle info omtrent de initiatoropleidingen.

Voor de SUP-liefhebbers staat er de internationaal erkende opleiding SUP instructor level 1 Flatwater gepland te Schulensmeer op 24-25 april 2021. Deze opleiding wordt uitgegeven door de International Surfing Association waardoor je wereldwijd aan de slag kan als SUP-lesgever. Ook de cursisten die de initiator golfsurfen starten kunnen een internationaal erkend diploma behalen, namelijk de ISA Level 1 Surf coach. Wie graag inzet op veiligheid aan de kust kan zich ook inschrijven voor de ILS Life Guard opleiding op 5 en 6 april te Twinsclub Bredene. Voor meer info over deze opleidingen kan je terecht op de website van de Belgische Surf Federatie.

De algemene gedeeltes op 6-7 februari en 27-28 februari zullen online doorgaan en niet op locatie (Brugge & Willebroek). Bijhorende examens worden ook online afgenomen. Omwille van het hoge aantal cursisten werd besloten nog een extra algemeen gedeelte te voorzien op 1-2 mei te Sport Vlaanderen Nieuwpoort. Afhankelijk van de coronamaatregelen zal deze module al dan niet ook online doorgaan.Voor meer info over de impact van de coronamaatregelen op de georganiseerde VTS-cursussen vind je hier.

Ook de algemene gedeeltes voor instructeur B en trainer B kunnen reeds gevolgd worden. 

Daar online lessen niet steeds zo evident zijn, zowel voor de cursisten als de docenten, trachten we onze docenten zo goed mogelijk te begeleiden in het online lesgeven. Hiervoor kunnen zij steeds terecht bij de cursusverantwoordelijke en ellen@wwsv.be en krijgen zij de kans zich bij te scholen via het bijscholingsaanbod van VTS. Zo krijgen onze cursisten een volwaardig alternatief en groeien ze uit tot kwaliteitsvolle initiators.