Het zeilseizoen staat voor de deur en vanuit de verschillende jachthavens worden mooie evenementen voor zeegaande zeiljachten op de kalender.
Dat gaat van de recreatieve avondwedstrijden tot de lokale wedstrijdserie en van de wedstrijden in CR tot het ONZK in IRC. Sommige kijken ook over de grenzen waar in ORC en IRC gevaren wordt.

Wil je wedstrijdvaren in 2020? vraag dan nu je meetbrief aan! 

Vraag nu je IRC meetbrief aan - WWSV is de partner voor de Belgen en biedt de hele service.
De aanvraag is niet erg moeilijk en berust op een reeks zelf in te vullen paramaters. 
Van het secretariaat, tot begeleiding bij je aanvraag tot meetmomenten. Alle info over IRC vind je hier 

Vraag nu je CR meetbrief aan - dit recreatieve systeem kent al vele jaren succes bij de cruisers met elk jaar meer dan 200 meetbrieven.
De wedstrijden in CR zijn vooral op de Schelde en in Blankenberge populair maar binnen het ONZK worden mooie evenementen georganiseerd.
Alle info over dit laagdrempelig instapsysteem vind je hier Cruiser Rating 

Interesse in ORC Meetbrief 
Dit systeem is erg populair in Nederland, Duitsland, Skandinavië met tal van wedstrijden. In België zijn er geen wedstrijden in ORC.
Wie een ORC meetbrief wil aanvragen kan terecht bij het KNWV  
Info ORC

Zeilnummeradministratie 
Om aan een wedstrijd deel te kunnen nemen moet je over een goed uitgerust zeiljacht met verzekering te beschikken. Daarnaast vragen alle wedstrijdorganisatoren dat je schip uitgerust is met een geldig zeilnummer.
Het beheer gebeurt bij Belgian Sailing waar je op eenvoudige en billijke wijze een zeilnummer kan verwerven. 
Een zeilnummer hoort bij een schip en blijft 5 jaar geldig. Aanvragen of verlengen via deze link

Meetmomenten vanuit WWSV
We willen de zeilers zo goed mogelijk begeleiden in het verwerven van een juiste meetbrief en daartoe worden verschillende clinics georganiseerd.
Deze zijn op dit moment opgeschort maar worden zo snel mogelijk terug ingepland. Het gaat om een opleiding waarin we je helpen de zeilen correct te meten - een activiteit die beslist helpt en regelmatig moet gebeuren want zeilen zijn onderhevig aan krimp.
Daarnaast is er ook nog een weegmoment voorzien in Nieuwpoort. Daar worden ook een reeks standaardmetingen uitgevoerd (overhangs, E,P, STL, J, FLmax,...) - gen ingrijpende activiteit al moet je wel je boot bijna helemaal leegmaken - prima voor een lenteschoonmaak!