Infosessies Zeiljachten op 9 februari 2019 op stand WWSV tijdens Belgian Boat Show

Informatiesessie over wedstrijdzeilen in België. Ontdek de verschillende meetsystemen, maak kennis met de vernieuwde aanpak Open Noordzeekampioenschap en andere wedstrijdvormen voor zeiljachten. 
De infosessie op de stand van Wind en Watersport Vlaaderen gaat door op 9 februari 2019 van 15 tot 17 uur. Inschrijven is raadzaam. 

Inschrijven

Prijsuitreiking ONZK 2018 op 1 februari 2019 Nieuwpoort 
De prijsuitreiking van vorig seizoen, gaat door bij de Watersportvereniging van de Luchtmacht in Nieuwpoort op vrijdag 1 februari 2019. We nodigen jullie allen uit op de voorafgaande receptie van 19 tot 20 uur.  Tijdens de feestelijke avond worden de winnaars van het klassement in IRC en Cruiser Rating in de bloemetjes gezet en dit is uiteraard ook de gelegenheid bij uitstek om even bij te praten over de plannen voor het seizoen 2019. Er worden mooie prijzen uitgereikt die aangeboden worden door de trouwe sponsors. Wie na de prijsuitreiking wil blijven dineren, betaalt € 45/pp (Picon van het huis of een glaasje cava vergezeld van enkele hapjes van het huis, gegrilde côte à l’os met  warme groentjes  , 3 verschillende sausjes en verse frietjes, Dame blanche en koffie of thee naar keuze - menu wijn en water inbegrepen tot aan de koffie + dansmuziek). Aanmelden voor receptie en/of diner doe je hier en dit voor 23 januari 2019
 
Informatieve sessies 
Dit voorjaar worden nog verschillende infosessies gepland. Naast de traditionele vergadering over IRC en CR die op 9 februari 2019 doorgaat op Belgian Boat Show is dat een seminarie voor het meten van zeilen in Gent (17 maart 2019). Daar zal naast een korte theoretische sessie ook tijd zijn om zeilen te meten. Deelnemers zullen hun zeilen kunnen meebrengen. Er wordt ook een meetsessie voor de boten gepland in Nieuwpoort. Naast het wegen en het nemen van de bijgaande standaardmetingen kunnen de deelnemers daar ook andere metingen laten uitvoeren. Deze sessie wordt gepland in het weekend 17-18-19 mei (exacte datum volgt snel).
 
Rest ons nog jullie veel zeilplezier voor 2019 toe te wensen
Het Open Noordzeekampioenschap 2019 start op 25 mei met de wedstrijd in Nieuwpoort.

Ontdek hier de General Sailing Instructions 2019. 
Op de definitieve GSI 2019 en de nieuwe affiche is het nog even wachten. 

Meld je hier aan voor je wedstrijden van het seizoen 2019 en geniet van de mooie voorwaarden

Wie heeft zich al aangemeld? Ontdek de lijst met voorinschrijvingen!

Eindstand ONZK 2018 na vijf wedstrijden 

Voorstel internationale kalender zeiljachten 2019 in PDF

Nieuws 

Lees hier het verslag IRC Congres en de nieuwe aanpassingen richting 2018 hier.

Lees hier het verslag van de IRC vergadering van 6 oktober 2018

Kalender 2019 online 
 

Rating

LINKS NAAR MEETINSTANTIES
IRC Meetbrieven     
CR Meetbrieven 
Internationale instanties (FR)
Internationale instanties (GBR) 

TOELICHTING MEETSYSTEMEN
Wind en Watersport Vlaanderen zet actief in op de begeleiding van wedstrijdzeilers met zeiljachten. Internationaal is er de link naar de beheerder van IRC via Frankrijk (UNCL). WWSV is sedert 2008 de exclusieve partner voor België. Dit betekent dat Belgische zeiljachten hun meetbrief via WWSV dienen aan te vragen. Het beheer en adminstratie gebeurt door een medewerker van de federatie. De informatie wordt zowel in beide landstalen aangeboden evenals de begeleiding naar de aanvraag. 

Om de drempel naar het wedstrijdzeilen ter verlagen biedt CR een eenvoudige en democratische formule die bovendien vrij populair is. Jaarlijks worden tussen 250 en 300 CR meetbrieven uitgereikt. Deze dienen jaarlijks vernieuwd te worden. 
Meer gevorderde wedstrijdzeilers die ook al eens naar het buitenland kijken kunnen kiezen voor een IRC meetbrief. Een vrij eenvoudig systeem dat met veel meer parameters rekening houdt. 

 

Partners

 
 
 
   

 

Contact

Secretariaat ONZK:
Luc Geirnaert
luc@wwsv.be