Meten is weten - Zeilen meten op 17 maart 2019 - hier inschrijven 

Om een optimale meetbrief in IRC te bekomen raden we eigenaars aan om hun zeilen elk jaar te (laten) meten. Erg complex is dat niet maar toch leek een sessie met erkend meter Jurgen Cluytmans een interessant gegeven. We leggen kort de principes uit en tonen hoe je een zeil kan meten. Voor kandidaten die hun eigen zeilen willen meebrengen is er ruimte. Vul het bijgaand document in zodat we zicht hebben op hoeveel zeilen we mogen verwachten. De sessie start om 9 uur en loopt tot maximaal 13 uur. Aanmelden kan tot donderdag 14 maart. 

Infosessies Zeiljachten op 9 februari 2019 op stand WWSV tijdens Belgian Boat Show

Informatiesessie over wedstrijdzeilen in België. Ontdek de verschillende meetsystemen, maak kennis met de vernieuwde aanpak Open Noordzeekampioenschap en andere wedstrijdvormen voor zeiljachten. 
De infosessie op de stand van Wind en Watersport Vlaaderen gaat door op 9 februari 2019 van 15 tot 17 uur. Inschrijven is raadzaam. 

Presentatie CR 
Presentatie ONZK 

Nieuwe datum eerste wedstrijd ONZK 2019

In tegenstelling tot voorgaande berichten zal de eerste wedstrijd van het Open Noordzeekampioenschap doorgaan op 4 en 5 mei 2019. Organisatoren zijn KYCN en WSKLum die hiermee uit het woelige vaarwater van de verkiezingen wilden blijven en dus terug kiezen voor het Nieuwpoort Sailing Weekend met twee wedstrijddagen. Zo begint het seizoen drie weken vroeger en daar kunnen we niet rauwig om zijn. 

Ontdek hier de General Sailing Instructions 2019. 
Op de definitieve GSI 2019 

Meld je hier aan voor je wedstrijden van het seizoen 2019 en geniet van de mooie voorwaarden

Wie heeft zich al aangemeld? Ontdek de lijst met voorinschrijvingen!

Eindstand ONZK 2018 na vijf wedstrijden 

Voorstel internationale kalender zeiljachten 2019 in PDF

Notice of Race Nieuwpoort Channel Race 2019 Online 

Nieuws 

Lees hier het verslag IRC Congres en de nieuwe aanpassingen richting 2018 hier.

Lees hier het verslag van de IRC vergadering van 6 oktober 2018

Kalender 2019 online 
 

Rating

LINKS NAAR MEETINSTANTIES
IRC Meetbrieven     
CR Meetbrieven 
Internationale instanties (FR)
Internationale instanties (GBR) 

TOELICHTING MEETSYSTEMEN
Wind en Watersport Vlaanderen zet actief in op de begeleiding van wedstrijdzeilers met zeiljachten. Internationaal is er de link naar de beheerder van IRC via Frankrijk (UNCL). WWSV is sedert 2008 de exclusieve partner voor België. Dit betekent dat Belgische zeiljachten hun meetbrief via WWSV dienen aan te vragen. Het beheer en adminstratie gebeurt door een medewerker van de federatie. De informatie wordt zowel in beide landstalen aangeboden evenals de begeleiding naar de aanvraag. 

Om de drempel naar het wedstrijdzeilen ter verlagen biedt CR een eenvoudige en democratische formule die bovendien vrij populair is. Jaarlijks worden tussen 250 en 300 CR meetbrieven uitgereikt. Deze dienen jaarlijks vernieuwd te worden. 
Meer gevorderde wedstrijdzeilers die ook al eens naar het buitenland kijken kunnen kiezen voor een IRC meetbrief. Een vrij eenvoudig systeem dat met veel meer parameters rekening houdt. 

 

Partners

 
 
 
   

 

Contact

Secretariaat ONZK:
Luc Geirnaert
luc@wwsv.be