Logo GirlsCan

 

#GirlsCan - Meisjes en vrouwen in de watersport

De #GirlsCan-campagne heeft als doel om meer meisjes en vrouwen te laten sporten en hen actiever te betrekken als trainers en bestuurders binnen sportclubs. Hiervoor organiseren een tal van onze clubs verschillende initiatieven, zodat meisjes en vrouwen kunnen kennismaken met de wind en watersport.

 

 

                                                                 

De #GirlsCan-activiteiten

Ontdek welke leuke, toegankelijke en variërende initiatieven onze clubs organiseren voor vrouwen zodat ook zij kunnen proeven van de kracht van watersport. Bekijk hieronder leuke sfeerfoto's van de afgelopen activiteiten.

 

Wil je op de hoogte blijven van deze evenementen? Schrijf je dan in voor de #GirlsCan nieuwsbrief.
Inschrijven voor de GirlsCan nieuwsbrief

 

 

 

De voordelen van watersport                    
 

 


© Maarten Van De Velde

Waarom dit initiatief?

 

Foto Emma Plasschaert
                                                                                    © Helen Galli

Recente cijfers tonen aan dat er binnen de watersportsector slechts 29% vrouwelijke sportsters en coaches zijn en amper 17% een bestuursfunctie opnemen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! De minister investeert 1 miljoen euro in 11 projecten van sportfederaties die gericht zijn op meisjes en vrouwen. De bedoeling is om deze meer en langer te laten sporten en om ze vaker als trainer of bestuurder te betrekken bij de clubs. “We willen zoveel mogelijk Vlamingen aan het sporten krijgen en we doen extra inspanningen voor meisjes en vrouwen”, zegt Minister van Sport Ben Weyts. “Sport is geen mannenwereldje: het is voor iedereen."

 

 

Partners

 

Dit project wordt ondersteund en mogelijk gemaakt dankzij volgende partners:
 

Logo SportVlaanderen                      Logo ThinkPink