Week van de Official - 'No Official No Race'

Van 1 tot 9 oktober 2022  zetten we opnieuw alle juryleden, boeienleggers, tijdsopnemers, wedstrijdleiders,... in de bloemetjes. Want zonder onze officials, zijn er simpelweg geen wedstrijden! No Official No Race!
 
De Week van de Official is een jaarlijks initiatief vanuit 41 Vlaamse sportfederaties getrokken door de Vlaamse Sportfederatie en wil respect en waardering tonen voor de wekelijkse inzet van de officials in Vlaanderen. Tijdens deze week organiseren sporters en sportclubs heel wat acties en initiatieven. Want in elke sportclub in Vlaanderen verdienen ook de officials het om even in de spotlights te staan.
​​

Waarom deze campagne?

De aanwezigheid van een official wordt vaak als vanzelfsprekend gezien, maar toch zijn het – net als de sporters en (andere) vrijwilligers binnen de sportclub – mensen met een passie voor sport die in hun vrije tijd paraat staan. Het is niet altijd gemakkelijk om deze taak op te nemen. Daarom geven we hen met plezier een duwtje in de rug én zeggen we een welgemeende dankjewel! En hopelijk kunnen we nieuwe mensen ook warm maken voor deze belangrijke functie. Lees meer over de campagne.

We roepen alle clubs, sporters, vrijwilligers en bestuursleden op om ook jouw officials te bedanken. Een filmpje, foto, rijmpje, attentie... Doe mee en deel jullie acties via #bedanktscheids en/ of #bedanktjury op social media!

 

No Official No Race

Om meteen daad bij het woord te voegen lanceren we vanuit WWSV de 'No Official No Race campagne' - kortweg #nonr
Probeer maar eens in een zeilwedstrijd rond de bovenwindse boei te varen, zonder degelijke boeienleggers. Wie had nu weer priority op wie bij het pakken van die 3de golf? Wie beslist hoe de baan zal liggen zodat de kiters niet te dicht bij elkaar de boei ronden? 

Zonder degelijke officials en wedstrijdleiders een onbegonnen task!

Klik hier en word zelf official!

 


Copyright Maarten Vandevelde