Speed Windsurfing – Vincent Valkenaers snelste windsurfer ter wereld!

Binnen de diverse windsurfdisciplines scoren de Belgen al jarenlang op topniveau. Dit jaar ook in het Speed Windsurfen waar de jonge Vincent Valkenaers (25) de wereld weerom wist te verbazen. In 2018 zette hij ons land al op de kaart en de ambitie voor dit jaar werd bewaarheid. In juni surfte hij immers tijdens het speed event Price of Speed in La Franqui aan een gemiddelde van 46.93 knopen (86.91 km/h) over een afstand van 500 meter. Zowat 4 knopen sneller dan het jaar voordien.  In november trok de wereldtop naar Luderitz Speed Challenge (Namibië) om de records over 500 meter aan te vallen in het befaamde kanaal dat voor het evenement aangelegd wordt.
Het werd een prachtevenement waarbij Vincent Valkenaers met 53.25 knopen op slechts 2 honderdsten van het wereldrecord van Antoine Albeau strandde (53.27 knopen).

De kaap van 100 km/h staat dus nog altijd op het menu van deze onwaarschijnlijke snelheidsduivels en daar lonkt de jonge Belg ook naar. De topsnelheid tijdens zijn run was overigens 56.04 knopen of 103.78 km/h. De jonge lesgever bij WVD Hombeek blijft er heel rustig bij en is een mooi voorbeeld voor een nieuwe generatie windsurfers. Vorig jaar ging hij aan de haal met de Trofee Surfer of the Year en ook dit jaar hoort hij bij de super genomineerden. Volgend jaar staat Luderitz alvast weer op het menu. www.luderitz-speed.com https://www.facebook.com/vincent.valkenaers
 


Image : http://www.riwmag.com/