Stemmen voor Sailing Awards vanaf 20 december

 
Wie heeft zijn stempel op het zeilseizoen 2019 gedrukt?
Om deze vraag te kunnen beantwoorden wordt de zeil- en surfwereld uitgenodigd om zijn kandidaten te nomineren. Het gaat daar bij niet alleen om topprestaties in de olympische klassen, het kan ook gaan om een verdienstelijke zeiler, kiter of surfer gaan die een unieke prestatie heeft geleverd. De keuze is dit jaar weer erg groot met aanstormend talent met Europese- en wereldtitels, medailles op grote kampioenschappen en een paar mooie ontdekkingen in nieuwe disciplines. 
 
Traditioneel worden de Belgische kampioenen uit de erkende klassen in de bloemetjes gezet tijdens de Sailing Awards. Daarnaast worden ook verdienstelijke zeilers bekroond in vier categorieën: Sailor of the Year Man, Sailor of the Year Woman, Sailor of the Year Youth and Sailing Manager of the Year. Vorig jaar werd daar ook de trofee voor de Surfer of the Year en Sailing Team of the Year aan toegevoegd. Er wordt tevens een prijs uitgereikt in de categorie Fellow of Jacques Rogge voor een verdienstelijke carrière in de watersport. Een trofee die in 2018 te beurt viel van Eddy De Smedt van het BOIC.
 
De procedure verloopt in twee fases: in eerste instantie kan de zeilwereld zijn kandidaten nomineren voor de longlist waarna Belgian Sailing een shortlist opstelt waarop vanaf half december gestemd kan worden. Deze stemmen worden dan samengevoegd met het oordeel van Belgian Sailing om tot een eindoordeel te komen. Wie volgt Emma Plasschaert, Jonas Gerckens, Eline Verstraelen, Vincent Valkenaers, Henri Demesmaeker/Frédérique Van Eupen en  Sebastien Godefroid op? Stuur jouw kandidaten naar info@belgiansailing.be en nomineer zo jouw favorieten, we zijn tevens benieuwd naar de motivatie. De kampioenenhulde van de Belgische kampioenen in diverse klassen zal samen met de uitreiking van de Sailing Awards doorgaan op vrijdag 21 februari 2020 bij de BRYC in Brussel. Nomineren voor de longlist kan tot 12 december 2019 12 uur. Vanaf halverwege december kan het publiek stemmen op de shortlist die gepubliceerd zal worden op www.belgiansailing.be en dit tot 20 januari 2020 12 uur.