Maak kennis met de wijzigingen in de Racing Rules of Sailing 2021-2024 

Extra sessie op donderdag 18 februari 2021 20- 22 uur - hosted by RBSC/WWSV 

Mis deze kans niet! Klik HIER om je aan te melden! 

Om de 4 jaar buigt de Reglementen Commissie van World Sailing zich over de wedstrijdregels om deze aan te passen daar waar dat nodig is.
Het bestaat uit het aanscherpen van bestaande regels, het verwijderen van ‘loopholes’, herplaatsen van regels, en enkele nieuwe regels.
Het gros van de regels blijft ongewijzigd maar er zitten altijd wel een paar belangrijke noviteiten in. Denken we maar aan alle foilende klassen. 

Het is ondertussen een traditie dat Joep Straus, Internationaal Jury, de regels en aanpassingen doorspit en deze presenteert in een boeiende webinar!
Door de huidige situatie gaat deze presentatie online door. Het is interessant voor organisatoren van wedstrijden, race officials en juryleden maar ook voor actieve wedstrijdzeilers en trainers van alle niveaus. 
Je hoeft geen kennis te hebben in de materie maar een basis helpt wel. 

Deze presentatie is gepland op donderdag 18 februari 2021 om 20 uur en omvat twee lessessies van ongeveer 45 minuten onderbroken door een korte pauze. 
Om een zicht te krijgen op het publiek vragen we je aan te melden.  Na je inschrijving ontvang je de link voor deelname en een overzicht met de praktische afspraken. 

Binnenkort is er een gedrukte vertaling van de RvW - Regels van het wedstrijdzeilen te koop via de webshop van WWSV.  Hierin staan de reglementen in de Nederlandse en Engelse taal.
Ook het Regelschriftje van Henk Plaatje is in de nieuwe versie ter beschikking via WWSV. 

Via deze link kan je de Racing Rules of Sailing 2021-2024 gratis in pdf downloaden. (Engelse versie)

Ook Wind en Watersport Vlaanderen wil actief inzetten in opleidingen voor wedstrijdorganisatie in de breedste zin van het woord. Zonder officials immers geen wedstrijden!