Q-Cup: finale recreatieve optimistencircuit sluit prachtig seizoen af

Op 24 oktober stond de finale van de Q-cup gepland bij RBSC Heusden.
Daarmee werd de wedstrijdserie van negen manches afgesloten.
Onder bijzondere maatregelen mochten 65 zeilertjes deelnemen op de herfstige en winderige dag. 
Dit jaar verschenen meer dan 130 individuele zeilertjes aan de start van een manche.

Het werd nog een razendspannende strijd met 6 zeilertjes in strijd voor de eindzege. Leider Jonas Denys voelde de hete adem van Maud De Bie en Maurice de Beuckelaer in zijn nek. 
Maud zeilde een bijna perfecte dag met winst in vier van de vijf wedstrijden en kwam zo op gelijke hoogte van Jonas Denys maar dan wordt gekeken naar de uitslag in de finale. 
Groot respect voor beide RBSC zeilers die met Maurice de Beuckelaer voor een volledige podium zorgden. Oostendse Kato De Cock (WOS) vocht zich knap naar de vierde plaats voor Maxim Van Acker.

Tijdens de Corona proof prijsuitreiking kregen alle kinderen een leuke prijs mee naar huis. Maud de Bie kreeg ook nog de prijs van de BNRC voor het beste meisje in de serie. De laatste drie jaren kaapten de meisjes steeds de titel weg! 
De clubprijs ging eveneens naar RBSC maar er was een groot applaus voor alle clubs die dit jaar actief ingezet hebben op deze leuke wedstrijdserie. Zo kwam NWV Berlare steeds weer met zeer grote groepen aan de start en ook ZSC Broechem, RYCB, VVW Galgenweel, VVW Turnhout, Watersport Oostende Spuikom, Inside Outside Oostende, WVD Mechelen, Gavermeer, Brugse Zeil- en Yacht Club, KYCN, Aandeplas Brugge, WSV Del Mare, WSKLum brachten zeilertjes aan de start.

Het was een heel fijn seizoen met een super inzet bij de organiserende clubs. 
Dank aan de partners WWSV, Tribord, Hama, Van Laer Sailing, Nationale Loterij 

Uitslagen 
Uitslag Finale RBSC tot 48
Uitslag Finale RBSC tot 61