Voor de optimisten uit het Q-Cup circuit werd op 23 oktober de finale gevaren bij RBSC Heusden.
De weergoden hadden mooi weer in petto maar de wind gaf bij aanvang wel verstek.
Met meer dan 50 starters kwam er een toffe vloot op het water. Pure beginners maar ook al wat geoefender zeilers. Belangrijk is dat iedereen op een fijne manier kennis kon maken met de verschillende facetten van het wedstrijdzeilen. De club zette zijn beste beentje voor en de jeugd uit het nationale circuit kwam de volgende generatie bewonderen. 
Na vier spannende wedstrijden was het Lena Snauwaert (RBSC) die de wedstrijd op haar eigen vaarwater wist te winnen voor Damien Steyaert (RBSC) en Sören Scheerens (WOS). Voor het eindklassement kwamen voor deze laatste wedstrijd nog 5 zeilers in aanmerking maar het was de jonge Damien Steyaert (RBSC) die aan het langste eind trok voor Sören Scheerens (WOS) en Lena Snauwaert. Na twee jaar met meisjes aan de winst zijn de jongens nu aan zet. Het is mooi te zien hoe goed meisjes en jongens elkaar met gelijke wapens kunnen bestrijden. Er waren weerom 6 meisjes in de top 10! 
In het clubklassement gingen 5 clubs met elkaar in de clinch maar finaal wint RBSC ook hier voor WOS Oostende, ZSC Broechem, NWV Berlare en VVW Galgenweel. 
Over het hele circuit verschenen meer dan 130 zeilers aan de start en telden we meer dan 250 deelnames. En dat ondanks de annulatie van de Q-Cup Plus in het voorjaar. 
Dank aan de clubs en de trouwe sponsors : Hama, Nationale Loterij, Decathlon/Tribord, WWSV.
Er werden heel wat mooie foto's gemaakt tijdens de verschillende manches - ontdek hier de collectie