Op 22 oktober kreeg weerom een prachtig Q Cup seizoen een fijne finale manche bij RBSC Heusden. Op deze mooie herfstdag gaven zon en vooral wind present. Meer dan 30 jonge zeilertjes maakten er een spannend spektakel van! Elke manche weer zie je nieuwe kids hun opwachting maken en het niveau gaat snel omhoog. Voor de dagzege bij RBSC Heusden stelde de club samen met een toffe ploeg erg jonge helpers zijn beste beentje voor. Na 5 wedstrijden bleek er geen kruit gewassen tegen thuiszeiler en neofiet, Flint Decroo, die liefst 4 keer wist te winnen. In zijn kielzog streden Manou Litjens (RBSC), Paul Glorie Farrerons (RYCB) en Jasper De Smul (RBSC) nog mee voor de strijd in het eindklassement maar ook Finn Ysewyn en Alejo Compernolle Escudero waren nog in de strijd verwikkeld! 

Finaal gaat de eindzege in de Q Cup 2022 naar Manou Litjens (RBSC), die het niet onder de markt had met haar concurrenten Paul Glorie Farrerons (RYCB) en Jasper De Smul (RBSC)! 
Daarmee is er weer een meisje aan de winst - Paul Glorie mocht de trofee van RBNRC dan weer in de lucht steken! 

Voor vele zeilertjes een eerste stap in hun zeilcarrière, voor anderen is er volgend jaar weer een serie wedstrijdjes in de de Q Cup 2023.
Met meer dan 70 verschillende deelnemers was deze campagne alweer top!

Dank aan de trouwe sponsors WWSV, Nationale Loterij, Decathlon/Tribord, Van Laer Sailing, Hama en WWSV 

Ontdek hier de einduitslag
Ontdek de daguitslag finale RBSC Heusden 
Alle andere uitslagen