Op 10 september was de Watersportkring Oostende Spuikom de gastheer voor de derde manche van het Q-Cup circuit voor beginnende zeilertjes.26 zeilertjes dienden zich aan voor een zeildag met dreigende wolken en stevige windvlagen en allen haalden de finish met brio, respect! 
De club zette zijn beste beentje voor met een grote groep vrijwilligers en een puike organisatie op het land en op het water. Na een voormiddag met 3 wedstrijdjes kregen ze lekkere soep aangeboden. Na nog 2 races over de vlagerige Spuikom werden de zeilers op het droge gehaald, de meeste met redelijk droge kleren.
In de top 3 was het weerom erg spannend en het was Manou Litjens (RBSC) die het haalde voor Paul Glorie (RYCB) en Alejo Compernolle Escudero (RBSC). Bijzondere vermelding was er voor Jef Buys (NWV Berlare) die moedig alle manches wist te beëindigen. 
Weerom een erg fijne dag voor zeilers en club.

op 17 september staat de manche bij Zeil- en Surfclub Gavermeer in Harelbeke op de agenda. Ook daar worden pittige omstandigheden verwacht maar er zijn vast wel windluwe zones op de mooie plas waar de zeilertjes kunnen varen. 
Inschrijven kan nog! Elke deelnemer ontvangt een leuke goodie-bag met daarin een mooi Q-Cup regenjasje van partner Tribord/Decathlon. 

Uitslag wedstrijd WOS

Tussenstand Q-Cup na 3 manches 

Facebook 

Alle uitslagen 2022