Het WWSV-Olympic team heeft een tweede ticket voor de Olympische Spelen binnengehaald! Het 49erFX-team met Anouk Geurts en Isaura Maenhaut aan het roer, mogen deze zomer net als Emma Plasschaert hun Olympische droom waarmaken!

In Lanzarote werd van 21 tot en met 26 maart de Olympische selectiewedstrijd gevaren voor de 49er en 49erFX. Hier waren de laatste continentale tickets te verdienen voor Afrika en Europa.

Nog voor de start van de 49erFX Medal Race, waren Isaura Maenhaut (RBSC) en Anouk Geurts (Inside Outside) al zeker van hun Olympische kwalificatie. Met een voorsprong van 32 punten, kon het Kroatische team hen niet meer inhalen. In de Medal Race kwamen ze als 4de over de finish en werden zo 7de in de eindstand. Hiermee waren ze het eerste Europese land dat zich nog niet had gekwalificeerd voor de Olympische Spelen.

In de 49er klasse zeilden Yannick Lefèbvre (VYNieuwpoort) en Tom Pelsmaekers (VYNieuwpoort) een sterke wedstrijd, met winst in race 3 en race 14. Helaas hadden Yannick en Tom in race 11 te kampen met een mastbreuk, waardoor ze niet konden starten in race 12. Tijdens de Medal Race finishten Yannick en Tom als 9de en eindigen zo 10de in de eindstand, als tweede nog niet gekwalificeerd Europees land. Het Olympisch ticket in de 49er ging naar Ierland, die brons wonnen.