Uitstel Tokyo 2020: nieuwe data gekend!

Het internationaal Olympisch Committee, het Internationaal Paralympisch Committee, het Tokyo 2020 Organising Committee, THE TOKYO METROPOLITAN GOVERNMENT en de Japanse Overheid maakten op 30/03 nieuwe data bekend voor "THE GAMES OF THE XXXII OLYMPIAD" in 2021! 
Tokyo 2020 zal openen op 23 juli 2021 en sluiten op 8 augustus. De Paralympische spelen zullen op hun beurt doorgaan van 24 augustus tot 5 september 2021.

De leiders van de belangrijkste partijen hielden een teleconferentie samen met IOC president, Thomas Bach, Tokyo 2020 President Mori Yoshirō, Tokyo Gouverneur Koike Yuriko en Olympisch en Paralympisch Minister Hashimoto Seiko en kwamen zo samen tot een consensus over de nieuwe data.

Normaal had Tokyo 2020 moeten doorgaan van 24 juli tot 9 augustus dit jaar, maar de coronapandemie zorgde voor een uitstel, het eerste in vredestijd.
Er waren heel wat timings mogelijk, onder meer in de lente, maar de nieuwe data zijn gekozen om zo weinig mogelijk conflicten te hebben met de sportkalender in 2021 en om de logistieke uitdagingen van de organisatoren te beperken.
 
Een taskforce koos voor een gelijkaardige periode om zo veel mogelijk gebruik te kunnen maken van de bestaande plannen.
Vandaag zijn de nieuwe data een feit. Het persbericht van het IOC geeft de 3 hoofdoverwegingen voor deze beslissing:
1. Om de gezondheid van de atleten en iedereen die betrokken is te beschermen, en om het COVID 19-virus de kop in te drukken;
2. om de belangen van de atleten en de olympische sportbeweging te vrijwaren;
3. de globale internationale sportkalender.

Bron : https://www.olympic.org/news/ioc-ipc-tokyo-2020-organising-committee-and...
https://sporza.be/nl/2020/03/30/officieel-olympische-spelen-in-tokio-zij...

Foto : Pixabay