De tweede manche van Q-Cup 2020 werd georganiseerd bij RYCB op het Galgenweel. Het werd een prachtige zeildag met een mooi windje dat naarmate de dag vorderde toenam tot een stevige bries. 
Liefst 56 inschrijvingen en dus was er een logistieke inzet van alle middelen nodig en met de mooie samenwerking van de clubs is dat prima gelukt. 
RYCB, KLYC, VVW Galgenweel, RBSC en WWSV maakten dit project waar. Het was wat puzzelen om alles volgens de Corona regels te laten verlopen maar dat is goed gelukt.

Op het water was de sfeer opperbest al was het niet altijd makkelijk voor de kinderen om de boeien te vinden in het druk bezette Galgenweel waar een 15-tal Cadets aan het trainen waren en verschillende zeilscholen activiteiten hadden.
Meer dan ooit werd aangetoond dat het Galgenweel een belangrijke troef is voor de zeilsport in Vlaanderen, iets waar ook in de toekomst voor geijverd zal moeten worden.

De kinderen kregen driehoeksparcours voor de kiezen met een kruisrak om U tegen te zeggen. Goed werk van het wedstrijdcomite, het Race and Rescue team van RYCB, al kregen ze in de eerste manche wel een bootje in het anker waardoor de finish moeilijk was. 2 reeksen in de voormiddag en 3 in de namiddag - de jongeren deden het prima- ondanks de sterke wind gingen geen bootjes op.

Volgende week verhuist het circus naar het Boudewijnkanaal in Brugge waar de BZYC zijn best zal mogen doen om dit topevenement te herhalen. 
Na de prijsuitreiking van de dag was er ook nog de populaire tombola met leuke prijzen van partners Decathlon/Tribord, Hama en de Nationale Loterij