#kijknietweg
Steun de 1712 - campagne over grensoverschrijdend gedrag in Sport en Cultuur. 

De voorbije jaren kwamen verschillende gevallen van grensoverschrijdend gedrag en misbruik in de sport- en cultuursector aan het licht. Omdat gevoelens van taboe, schuld, schaamte en angst een grote rol spelen, ervaren slachtoffers, plegers en omstaanders vaak barrières om de stap te zetten naar hulpverlening.
 
Daarom lanceert hulplijn 1712 op maandag 5 oktober een campagne over grensoverschrijdend gedrag in de sport- en cultuursector. Centrale boodschap: kijk niet weg en contacteer hulplijn 1712 als je vragen hebt over grensoverschrijdend gedrag. 
 
Voor deze campagne zetten verschillende bekende sporters en professionals uit de cultuursector hun schouders mee onder de boodschap van 1712 of getuigen ze zelf over grensoverschrijdend gedrag.  
 
Steun de 1712 - campagne
Laat grensoverschrijdend gedrag niet zomaar passeren. Steun de 1712-campagne en toon dat ook jij niet wegkijkt.
 
Wat kan je doen?

  1. Maak zelf een filmpje, eventueel samen met je sportclub of cultuurvereniging, waarin je niet wegkijkt van grensoverschrijdend gedrag. Meer uitleg over hoe je een filmpje kan maken.
  2. Hang de campagne-affiches op. 
  3. Deel de campagne- filmpjes en animatie op sociale media.

 
Wij kijken niet weg. En jij?
 
Meer info op kijknietweg.be.
Audiovisuele materialen vind je op kijknietwegmateriaal.be.
 
De campagne kwam tot stand dankzij steun van Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn, Gezin, Volksgezondheid en Armoedebestrijding. Ook Jan Jambon, Vlaams minister-president en minister van Cultuur en Ben Weyts, Vlaams viceminister-president en minister van Sport, steunen de campagne.