Jonge Leeuwen (VSF) en WWSV dagen geëngageerde
jongeren in sportclubs uit

Ben je tussen de 16 en 25 jaar of ken je iemand in je club die een geweldig idee heeft om de sportsector en/of jouw club nog beter te maken? Dan is het project "Jonge Leeuwen" echt iets voor jouw club! De Vlaamse Sportfederatie geeft 15 jongeren de kans om een vernieuwend sportidee uit te werken. Vanaf januari 2022 gaat deze young potential aan de slag met experts en ex-topsporters en wordt hij/zij begeleidt door federatiemedewerker Ellen De Nil. De jongere krijgt de kans om gratis workshops te volgen, inspiratiesessies bij te wonen en zijn/haar idee verder uit te werken. Aan het einde van het traject kiest een onafhankelijke jury vier winnaars (in vier verschillende categorieën). Bovendien maak je kans op een prijzenpot van €8.500.

 

TRAJECT 

enlightened15/12/2021: Drop je idee! Dien jouw creatieve idee in bij Ellen De Nil via bovenstaande knop of mail naar Ellen@wwsv.be 
enlightened20/12/2021: Selectie! Een beoordelingscommissie buigt zich over alle ideeën. We maken een selectie en sturen onze topfavoriet door naar het traject van de VSF.
enlightenedJanuari 2022: Go! Onze young potential gaat aan de slag met experts en ex-topsporters en wordt begeleid door Ellen De Nil. De jongere krijgt de kans om gratis workshops te volgen, inspiratiesessies bij te wonen en zijn/haar idee verder uit te werken.
enlightenedSeptember 2022: Win! Een onafhankelijke jury kiest vier winnaars (in vier verschillende categorieën) en jij maakt kans op een prijzenpot van €8.500. 

INSPIRATIE

Nog geen idee? Onderstaande onderwerpen komen alvast in aanmerking: 

  • Digitalisering in de sport
  • Sportuitval verminderen (ledenbinding en ledenbehoud door bv. jongeren kunnen huiswerk maken op de club, wintersessies, events organiseren, jeugdbestuur,…)
  • Vrijwilligerswerk stimuleren 
  • Bundelen clubadministratie/cluborganisatie
  • Tools om de ‘clubcultuur’ te versterken 
  • Maatschappelijke thema’s (duurzaamheid, G-sport,...)

...
Laat je ideeën en fantasie de vrije loop! Alle goede ideeën ontstaan uit de gekste dingen.laugh

MEER WETEN

Surf naar https://jongeleeuwen.be/. Heb je vragen? Contacteer Franco Janssens, de projectcoördinator van de Vlaamse Sportfederatie of Ellen De Nil, de jeugdverantwoordelijke van Wind & Watersport Vlaanderen. Het wedstrijdreglement vind je hier