Jonge Leeuwen (VSF) en WWSV dagen geëngageerde
jongeren in sportclubs uit

Ben je tussen de 16 en 25 jaar of ken je iemand in je club die een geweldig idee heeft om de sportsector en/of jouw club nog beter te maken? Dan is het project "Jonge Leeuwen" echt iets voor jouw club!
De Vlaamse Sportfederatie geeft een 10-tal jongeren de kans om een vernieuwend sportidee uit te werken. Vanaf januari 2022 gaat deze young potential aan de slag met experts en ex-topsporters en wordt hij/zij begeleidt door federatiemedewerker Ellen De Nil. De jongere krijgt de kans om gratis workshops te volgen, inspiratiesessies bij te wonen en zijn/haar idee verder uit te werken. Aan het einde van het traject kiest een onafhankelijke jury vier winnaars (in vier verschillende categorieën). Bovendien maak je kans op een prijzenpot van €8.500.

Wie wordt onze jonge leeuw en wat heeft hij/zij allemaal in zijn/haar mars? Dien nu jouw creatieve idee in bij Ellen De Nil voor 20 november 2021. We verzamelen alle ideeën en projectvoorstellen de komende maanden. In december 2021 buigt een beoordelingscommissie (leden van het WWSV-team) zich over alle ideeën, maken we een selectie en sturen we onze topfavoriet door naar het traject bij de Vlaamse Sportfederatie.

Wil je meer weten over Jonge Leeuwen? Surf dan naar https://jongeleeuwen.be/. Heb je vragen? Contacteer Franco Janssens, de projectcoördinator van de Vlaamse Sportfederatie of Ellen De Nil, de jeugdverantwoordelijke van Wind & Watersport Vlaanderen.