De Clinics op binnenwater richten zich tot de starters en minder ervaren Laserzeilers om hen beter te laten zeilen en zo meer enthousiasme te krijgen om eens in het wedstrijdcircuit te starten ook buiten de eigen club. Ook voor clubtrainers is een deelname zeer nuttig zodat de kennis beter in de club wordt verspreid.

De eerste intoductiedag wordt op 11 juli georganiseerd bij WV Vremdijk met dit najaar ook nog sessies bij Nuclea Mol (10 oktober) en op het Gavermeer in Harelbeke (17 oktober) - daarnaast zijn er nog twee voorjaarstrainingen in Willebroek en de RNSYC in Oostende. 
 
De clinics in Oostende richten zich tot de deelnemers aan de Masters en het OBK/Europa Cup en met name als ondersteuning aan zij die niet in een vaste trainingsgroep zitten hoewel leden van de vaste trainingsgroepen ook mogen deelnemen.
 
De Clinics zijn ook bedoeld voor hen die hun niveau van Laser zeilen verder wensen te verbeteren.
De clinics worden geleid door top nationale en internationale coaches.
De clinics staan open voor LGB leden en niet-leden en er is een beperkte deelname (#10pers/clinic).
Snel inschrijven is dus de boodschap.
 
Wenst u kennis te maken met de Laser, dan bieden wij dit jaar 3 introductie dagen aan waar de basisprincipes zullen worden uiteengezet en waarbij u zal worden begeleid door een ervaren coach. Een boot wordt ter beschikking gesteld indien nodig. U hoeft alleen bij registratie een boot te reserveren.

Ontdek de Laser kalender voor 2020 hier