Plannen indoor watersportcentrum voorgesteld.

Achter de gekende Topsporthal Vlaanderen komt een nieuw overdekt watersportbad waar ook zeilen en surfen mogelijk wordt. “onze sport is moeilijk in beeld te brengen naar het grote publiek, en in het bijzonder de vele wedstrijden die doorgaan in zuiderse – warmere! – landen.” Aldus de communicatieverantwoordelijke van Wind & Watersport Vlaanderen aan Sporza.

In het nieuwe watersportbad zullen verschillende windcondities van over de hele wereld gesimuleerd kunnen worden. Een groot voordeel, die ons op termijn niet alleen verre reizen zal besparen, maar ook de kans zal geven extra inkomsten te genereren door ticketing en VIP arrangementen. Naast het waterportbad zijn voorzieningen voor 5000 supporters, inclusief een “sailors lounge”, en een kleiner oefenbad waar met miniatuur zeilbootjes kan gevaren worden. Dat allemaal in tropische temperaturen bij een aangenaam fris windje uit een richting naar keuze.

WWSV is naast haar huidige Olympische atleten nog op zoek naar teams die mee dit nieuw watersportbad willen ontwikkelen. Mail naar communicatie@wwsv.be voor meer info hierover.