De wind in de haren, het zout op de lippen en de opwinding die door de lucht zindert – het Europees Kampioenschap Zeilwagenrijden is niet zomaar een race; het is een spektakel van snelheid, vaardigheid en doorzettingsvermogen. Dit jaar verzamelden de beste zeilwagenrijders van Europa zich aan de prachtige kustlijn van De Panne en Koksijde voor een epische strijd.

Een Geschiedenis van Avontuur
Sinds de vroege dagen van zeilwagenrijden hebben de Europese kampioenschappen een rijke geschiedenis. Elk jaar komen getalenteerde rijders samen om te concurreren in een race die niet alleen hun vaardigheden test, maar ook hun moed. In dit 55ste EK (het 12de in België) streden 117 deelnemers voor 4 titels: Klasse 2, 3, 5 en Standart.
De strijd werd gestreden op 2 parcours, één van 4km en één van 6km lang. Door de veranderlijke wind, springtij en steeds wisselende toestand van het strand kregen we keer op keer leuke wedstrijden te zien. Enkel op maandag kon er niet gereden worden vanwege geen wind, maar de andere dagen mochten we rekenen op een leuke 5bft. De verschillende uitslagen zijn hier te vinden.

Een Toekomst vol Wind en Zee
Terwijl we afscheid nemen, kijken we alvast uit naar het WK in Asnelles waar nieuwe helden opstaan en waar de zee altijd roept naar degenen die durven te dromen.