Succes voor de Belgen

Oostende was dit weekend het toneel voor de Europa Cup Laser. Meer dan 100 zeilers vertrokken van het klein strand voor een topcompetitie in Laser 4.7, Laser Radial en Laser Standaard.
In de Laser 4.7 was het natuurlijk vooral uitkijken naar Eline Verstraelen die eerder dit jaar al vice- Europese kampioene Laser 4.7 werd in Griekenland. De zeilster uit Kapellen zeilde een uitstekende reeks en wist de wedstrijd in Oostende winnend af te sluiten. Ook de andere Belgen deden het prima in dit internationale veld. Matisse Pintelon werd 8ste, Emile Versluys negende en Anna De Bruycker tiende (vierde meisje). In de top twintig verder nog Ingeborg Bultynck (12de) en Jef Hinnekint (13de), Bente Ravelingien tot slot werd 31ste. Knap werk onder leiding van de coaches Matthias Van de Loock en Sam Vandormael.

In de Laser Radial was het uitkijken naar het Belgische duel tussen Thijs Peels, Dries Van Hoye en Simon De Gendt. De wedstrijd werd gewonnen door de Nederlandse Emma Savelon voor de Zwitser Joshua Richner. Bij de Belgen was Thijs Peels de beste op de vijfde plaats, Dries Van Hoye werd negende en Simon De Gendt twaalfde. Verderop in het klassement Alexander Verbruggen (18), Jenthe Verstraelen (23), Daan Ravelingien (26) en Arthur Van Damme (29)

In de Laser Standaard vereerde Wannes Van Laer ons land met zijn aanwezigheid en hij domineerde het veld met groot gemak, tweede Belg werd zijn vader Pieter Van Laer (9), Thomas Gunst werd tiende, Michel Majon dertiende.

De RNSYC zette met dit evenement weerom een mooie wedstrijd neer.

Klik hier voor de volledige resultaten