Maak ook het verschil en plog mee op zaterdag 19 september!

Ploggen maar!
Anno 2020 verloopt alles net een tikkeltje anders, maar niets houdt surfers, zeilers, families, vrienden en collega’s tegen om ervoor te zorgen dat de afvalberg kleiner wordt. Al meer dan 10 jaar vragen wij, onze clubs en leden aandacht voor een bewustere omgang met plastic en afval. Zo staan sympathisanten iedere eerste zaterdag of zondag van de lente klaar om het strand op te ruimen. Noodzakelijk, want afval en plastic vind je overal ter wereld, ook op onze stranden en in onze geliefde Noordzee. Ook dit jaar gaan we aan de slag en vindt de Eneco Clean Beach Cup plaats op zaterdag 19 september. 

Eneco Clean Beach Cup gaat digitaal!
Is het te druk aan zee? Geen strand in het binnenland maar wel een vuile straat? Geen nood, het is World Clean Up Day! Bovendien lanceert de Eneco Clean Beach Cup de gratis applicatie "WePlog".  Via deze app kan je zien welke straten een dringende schoonmaakbeurt nodig hebben. Zo kan je opruimen in je eigen bubbel, waar en wanneer je maar wilt. Samen met miljoenen anderen steek jij de handen uit de mouwen op de stranden, langs rivieren, in je straat samen met je buren of eerder in een gezellig park met je gezin. Dit kan zowel in Vlaanderen, Wallonië als in Brussel.

Ben jij ook benieuwd? Download de applicatie WePlog via de Google Play Store of via de Apple Store. Wie zich inschrijft via de Weplog app, kan bij de deelnemende surfclubs langsgaan en krijgt daar het boek ‘10 years of devotion to the ocean’ cadeau. Sluit je aan bij de Eneco Clean Beach Cup Community, ruim zoveel mogelijk afval op én deel je resultaten via de app en op sociale media. Vraag zeker ook je gratis toolkit aan!

Meer info vind je hier.