Van 10 tot 13 mei vond de Dutch Youth Regatta plaats in Workum. Onze Belgische zeilers behaalden een aantal schitterende plaatsen.

In de Cadetklasse behaalden Thibaud Dirix en Helena Schoonooghe een gouden medaille. Het zilver was weggelegd voor Jeroen Vangeneugden en Erazem Perko. De top 10 werd vervolledigd met Isabelle Dompas en Leena De Blende (8ste plaats) en Ziva Perko en Roshan Uppal (10de plaats).

Eline Verstraelen behaalde een gouden medaille in de Laser 4.7 klasse. Matisse Pintelon en Emile Versluys behaalden een 8ste en 9de plaats.
In de Laser Radial klasse was Jenthe Verstraelen de beste Belg met een 5de plaats. Thijs Peels en Simon De Gendt eindigden op een 8ste en 9de plaats.

Henri Demesmaeker en Frédérique Van Eupen behaalden een zilveren medaille in de Nacra 15 klasse. Belgen die ook in de top 10 eindigden zijn Lucas Claeyssens en Anne Vandenberghe (6de plaats) en Soetkin Orbie en Frederic Vandewalle (8ste plaats).

De eerste 3 Belgen in de Optimistklasse zijn Kwinten Borghijs (22ste plaats Gold), Brecht Zwaenepoel (52ste plaats Gold) en Lasse-Finn Sergeys (26ste plaats Silver).
Last but not least, in de Optimist Benjaminklasse waren er 3 Belgische deelnemers: Vic Rossel (14de plaats), Sander Borghijs (19de plaats) en Thorvald Sergeys (30ste plaats).

Proficiat aan alle zeilers!
Alle resultaten kan u terugvinden via volgende link: Dutch Youth Regatta