Waarschuwingsbericht

Submissions for this form are closed.

LESGEVEN/TRAINER WORDEN?

Wind & Watersport Vlaanderen organiseert in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool sporttakgerichte opleidingen.
Heb je zin om les te geven en je passie voor surfen en/of zeilen door te geven aan jong of oud, kijk dan vlug hieronder welke opleidingen je allemaal kan volgen!
Een trainer in een sportclub die een opleiding wil volgen, kan 3 opleidingsniveaus doorlopen.
Voor de beginnende lesgever is er de basisopleiding Initiator. De initiator begeleidt beginnende en recreatieve surfers en/of zeilers op clubniveau.
Daarna kan men zich vervolmaken via het opleidingsniveau Instructeur B en/of Trainer B. De instructeur B begeleidt recreatieve en/of competitieve surfers en/of zeilers tot op het provinciaal/landelijk niveau. De Trainer B begeleidt competitieve sporters tot het nationaal niveau.
Trainers die sporters op een hoog niveau willen begeleiden, kunnen tenslotte de opleiding Trainer A volgen. De trainer A begeleidt competitieve surfers en/of zeilers tot het internationaal niveau. Hij/zij kan ook tewerkgesteld worden in de door de overheid erkende en gesubsidieerde topsportscholen.

Voor hen die echter al zin hebben om les te geven, maar nog te jong zijn om te starten met de initiator-cursus (het jaar waarin de cursist 17 wordt), bestaat er een opleiding Aspirant-Initiator. Met dit getuigschrift kan je onder begeleiding van een gediplomeerde lesgever beginnende zeilers begeleiden.