De impact Corona op het zeilseizoen 2020 is vandaag nog moeilijk in te schatten.  Eerdere optimistische scenario’s spraken over een geleidelijke opheffing van de isolatiemaatregelen rond 20 april maar ondertussen zijn we ingehaald door de realiteit met ondermeer uitstel voor de Olympische Spelen Tokio 2020. Ook voor het Open Noordzeekampioenschap kijken we al vooruit en daarbij willen we ons laten sturen door de maatregelen opgelegd door de overheid, maar tevens op de wensen van de zeilers.

Op vandaag is het weinig waarschijnlijk dat de volledige campagne van het seizoen 2020 zal kunnen georganiseerd worden.
Misschien worden een aantal data in de kalender verschoven of geannuleerd. We zullen zo snel mogelijk communiceren over de wedstrijden voor de maand mei 2020. Onze huidige filosofie bestaat er in om ten laatste één maand voor de wedstrijd de definitieve beslissing te nemen. Mogelijks zelfs langer voor wedstrijden die meer logistiek en reservaties betreffen (Oostende - Ramsgate) 
Een extra element in dit gegeven is dat een groot aantal clubs onder een verbod vallen om boten te water te laten (voorlopig tot op 5 april)  waardoor het seizoen veel later op gang zal komen.
Naar je club gaan om je boot klaar te maken of te water te laten behoort tot de categorie niet-essentiële verplaatsingen. Weet ook dat recreatief varen tijdens deze periode verboden is. Alle info vind je hier

In deze context werd nu al besloten om de wedstrijden uit het Nieuwpoort Sailing Weekend van 10 mei (Challenge Van De Velde bij KYCN) en 16 mei (Challenge Jonnart WSKLum) te annuleren. 

We zullen met de organiserende verenigingen overleggen en garanderen dat ingeschreven teams hun inschrijvingsgeld zullen terugkrijgen.
Het is de bedoeling het ONZK 2020 te laten doorgaan waar mogelijk. 

Hierbij tevens een oproep om je meetbrief, hetzij in IRC of CR tijdig aan te vragen. Check ook of je zeilnummer nog geldig is

Blijven zeilen! Het kan vitueel via verschillende platvormen. Een overzichtelijk artikel over dit onderwerp vind je hier.
Lees wat je moet weten over Virtual Regatta, Virtual Skipper, Sail Simulator en andere droge watersportactiviteiten. Sommige zijn gratis maar opgelet - ook wel verslavend.