De Quiksilver Longboard Classic presents: The Noseride Edition

Tot op de Quiksilver Longboardclassic 2018

Geen golfsurf mirakels te vinden tijdens het Pinksterweekend, de Noordzee gaat in weekendrust en laat de Quiksilver Longboard Classic 2017 finaal golfloos. Einde dus van het al verlengde wachtraam voor de Quiksilver longboard classic 2017 te Twins Club #Bredene.

Afspraak met de longboarders bij de volgende binnenrollende golf, om een score te krijgen door de jury van die golf is het wachten tot #Bksurf in het najaar, of de #Longboardclassic voorjaar 2018.

De Quiksilver Longboard Classic presents: The Noseride Edition

De Quiksilver Longboard Classic te Twins Club Bredene is de golfsurf voorjaarsklassieker van de Noordzee. Met "The Noseride Edition" wordt dit jaar terug naar de roots gegaan van het longboarden. Laat je leach dus maar thuis en plak alvast de neus van je 9 voet single fin af!

Golven zijn moeilijk te voorspellen, daarom peddelen de deelnemers aan de Quiksilver Longboard classic pas uit eens er Noordzeeswell te zien is aan de horizon. Om zeker geen binnenrollende golven te missen is er een 'waiting period' van 3 weekends: 13-14, 20-21 en 25-26-27-28 mei + het extra weekend 3-4-5 juni.

Twee dagen voor elk wedstrijdweekend kom je via de BSF facebook pagina te weten of er golven op het menu staan, en of de #Longboardclassic het komende weekend kan doorgaan. Dankzij een christelijke hemelvaart krijgen we op het einde van de wachtperiode wat extra kansen op classic longboardgolven.

"The Noseride Edition", longboarden in z'n klassiekste vorm

The Quiksilver Longboard Classic gaat "back to the roots" voor de 2017 editie. Op alle longboards - die 9 voet of groter zijn, single fin en geen leach - wordt op 50cm van de neus een ductape lijn gekleefd. Surfers moeten over de lijn stappen om hun ride te laten kwalificeren als nose-ride. Een wedstrijdconcept die veel longboarders zal herkennen van de The Joel Tudor Duct Tape Invitational.

De wedstrijd zal bestaan uit 1 ronde die 3 maal herhaald zal worden. Elke longboarder zal 3 heats kunnen surfen om zijn of haar score te verbeteren. Heats zullen een lengte hebben van 20min waarin je langste nose-ride score genoteerd wordt. Bij afloop van de wedstrijd zullen de 3 tijden worden opgeteld en wie het langst op de neus stond die dag is de winnaar. Naast de prijs voor de langste tijd op de neus zijn er ook awards voor de langste hang10, langste hang5, Best Trick en Best Style. Ook met goed gecombineerde dropknee turns, switch cross-stepping, 180/360 chopters, val je dus in de prijzen!

Meedoen? Schrijf dan in via onderstaand formulier! Het €15 euro inschrijvingsgeld is op de dag van de wedstrijd ter plaatse te betalen.

Was je nog op zoek naar een wedstrijdreglement met de regels... wel dat is er niet. We rekenen op "the gentleman's rule of no interference" en denken zelf aan een beloning voor de beste gedeelde golf!

Inschrijvingsformulier Quiksilver Longboard Classic 2017
Voornaam & Naam: (*)
Vrouwtje of mannetje? (*) Man!
Vrouw!
Lid van: (*) VYF - BSF club
HSA
Geen van beide
Naam club:
Adres: (*)
Postcode: (*)
Woonplaats: (*)
Mobiel telefoonnummer: (*)
E-mail: (*)
Geboortedatum: (*)
Geboorteplaats: (*)
Nationaliteit: (*)
Bevestiging inschrijving
Herhaal deze code:
Bijkomende vragen/opmerkingen:
 

Deelnemerslijst op 12 mei 2017 

Voornaam & Naam

 1. Jack Verbraeken
 2. Michiel Six
 3. Julie Brondeel
 4. Keanu Vandenhende
 5. Michiel Van Acker
 6. Nives Demunter
 7. Kian schiltz
 8. Björn Haeck
 9. Quinn Vanmassenhove 
 10. Arne Kindt
 11. Vanoutryve David
 12. Jarne Coenije
 13. Sterre Deconynck 
 14. Roets Nick
 15. Mauro Campe
 16. Razz Rosenbaum 
 17. Rheanna Rosenbaum 
 18. Gereon Rosenbaum 
 19. Sebbe delobelle
 20. Kenneth Vaneygen
 21. Nikita Nikiciuk
 22. Noah campbell
 23. Arno Dekker
Affiche2017

Oldskool Noordzeelijnen tijdens de 2016 Quiksilver Longboard Classic!

Oldskool Noordzeelijnen tijdens de 2016 Quiksilver Longboard Classic!

Een nieuwe zeemanswijsheid werd in 2016 bevestigd: "achter een weekendstorm liggen de Noordzeelijnen voor het grijpen!".

28 specialisten van het classic longboarden verzamelden op pinkstermaandag noseride seconden in de line-up voor het Twins clubhuis. Tijdens 3 rondes noteerde de jury de tijd die elke deelnemer op de neus doorbracht. Ook voor de best trick, hang 5's en hang 10's en de meest stijlvolle longboarder werden prijzen uitgedeeld.

Local surfer Mathias Vanoverbeke stond het langst en met de meeste stijl op de neus, én wist ook de langste "hang 5" (5 tenen over de neus) te noteren. Fabrice van Besien kon als enige alle 10 tenen over de neus krullen (Hang 10), de "fin first 180°" van Brecht Pagie was de beste trick van de dag. Volledige resultaten via deze link.

Lang leven de Noorderstorm, we zien elkaar terug in 2017!

Meer foto's op de BSF facebook pagina »