WWSV - een sterk watermerk

Isuzu
 
TopsportVL
 
Suzuki
 
Arena
 
Van Laer
I-Coats
 
Pitpoint
 
Refibo
 
B-Mar
 
Begold
 
Nationale Loterij

WWSV: sterk in zeilen, surfen, zeilwagenrijden, competitie én recreatie!

Wind & Watersport Vlaanderen is de unisportfederatie voor zeilen en surfen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

WWSV spitst zich niet enkel toe op competitie. Het ondersteunen van recreatieve evenementen zoals de watersportdag, opendeurdagen en bijscholingen zorgen voor een voortdurend contact met de sporters en de clubs, zowel met de beginners als de pro's.

Ongeval?

Ongeval?

WWSV-link

WWSV-link

WWSV-link

WWSV-link

WWSV Shop

WWSV Shop

Meldpunt grens- overschrijdend gedrag

Meldpunt grens- overschrijdend gedrag

WWSV kalender

WWSV kalender

WWSV Nieuws

Hieronder een selectie uit het WWSV nieuws. Een volledig overzicht van alle nieuws kan je vinden op de WWSV nieuwspagina. Wil je alle WWSV nieuws in je mailbox, schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.  Alle zeil en surfnieuws kan je steeds sturen naar info@wwsv.be.

Ga naar de WWSV nieuws pagina »

Standpunt WWSV in materie nieuwe wetgeving voor de pleziervaarder

Standpunt WWSV in materie nieuwe wetgeving voor de pleziervaarder
Wind en Watersport Vlaanderen uit zijn bezorgdheid over de ontwerpen van regelgeving voor de pleziervaarder.

Er beweegt heel wat in de regelgeving voor de pleziervaart, dat gaat van brevettering, wettelijke uitrusting tot regels op milieu.
Tot onze spijt moeten we echter vaststellen dat de standpunten van Wind en Watersport Vlaanderen, na de fusie de vertegenwoordiger van 78 aangesloten sportverenigingen en 27.000 watersporters, niet voldoende gehoord worden. Het gaat om een aantal erg belangrijke ingrepen die de beoefening van de watersport beslist minder toegankelijk zouden kunnen maken.

Onze bezorgdheden werden overgemaakt aan de overheid maar toch zijn er nog een aantal knelpunten waarmee WWSV en de Sector het met de overheid oneens zijn.

Klik hier om onze toelichting bij enkele strijdpunten te lezen »

IRC CR Seminarie 2018 Zeezeilen

IRC CR Seminarie 2018 Zeezeilen

Op 29 maart wordt de jaarvergadering van het zeezeilen georganiseerd in het Gentse Huis van de Sport. Traditioneel staat de toelichting over beide meetsystemen, IRC en CR, op de agenda. Deze worden toegelicht door Carl Sabbe en Stijn Reunis. Dit jaar zal er ook ruim aandacht besteed worden aan de veiligheid van de zeilsport op zee. Zowel voor deelnemers als voor organisatoren. Daarvoor zal Roy Van Aller optreden. als lid van het Sub comité Special Regulations binnen World Sailing en wedstrijdorganisator op het allerhoogste niveau is deze Bressiaan uitstekend geplaatst voor een interessante toelichting. 

De sessie gaat door op 29 maart 2018, Zuiderlaan 13, 9000 Gent om 19.30 uur

Inschrijven kan via deze lin »

WWSV-Link online beschikbaar

WWSV-Link online beschikbaar

Vanaf nu kan u terug uw leden doorgeven via de WWSV-link, het nieuwe ledenadministratieprogramma: https://link.wwsv.be/

Het ledenprogramma hebben we in een nieuw jasje gestoken, maar de manier van werken blijft gelijkaardig (exact dezelfde functionaliteit maar moderner en gebruiksvriendelijker, en ziet er anders uit) als het vorige programma.

Alle leden die in 2017 lid waren en op actief stonden, zijn op passief geplaatst en alle leden die in 2017 op passief stonden zijn in "archief" geplaatst.

Indien het inloggen niet lukt, neem dan contact op met info@wwsv.be

Info@wwsv.be »

WWSV Ledenbijdrage 2018

WWSV Ledenbijdrage 2018
Zoals beslist door de Algemene Vergadering dd. 30/03/2017 wordt er gekozen vanaf 2018 voor een eenvoudig en uniformsysteem voor alle clubs:
  • hoofdlid 18,80 €
  • gezinslid op hetzelfde adres: 4,70 €
  • Jeugdlid op 01/01/2018 jonger dan 26 jaar 9,40 €
  • Voor leden waarvoor geen rijksregisternummer gekend is wordt 1 € toeslag gerekend. Tarief jeugdlid kan enkel toegekend worden indien het rijksregisternummer gekend is.

De extra verzekering voor Kitesurfers blijft ongewijzigd en bedraagt €5,00.
De extra verzekering voor recreatieve zeilwagenrijders bedraagt € 1,54 en € 12,96 voor competitie zeilwagenrijders.
Uiteraard staan wij steeds tot uw dienst voor verdere inlichtingen hierover.

Yachting Awards 2017

Yachting Awards 2017

Op 15 december werden de prestigieuze Yachting Awards 2017 uitgereikt door de Royal Belgian Sailing Federation. De hele zeilwereld verzamelde in het Kasteel van Namen waar Evi Van Acker de trofee al voor de elfde keer in ontvangst mocht nemen.

Yachtwoman 2017: Evi Van Acker

Yachtman 2017: Jonas Gerckens

Sailor of the Year 2017 Youth: Eline Verstraelen

Yachting Manager 2017: Peter Van den Bossche

Surfer of the Year 2017: Thomas Broucke

De zeilwereld zette Evi Van Acker tot slot nog in de bloemetjes voor haar schitterende carrière en Mady Fobert kreeg de Trofee Fellow of Jacques Rogge voor haar verdienstelijke carrière ten dienste van de zeilsport.

Evi Van Acker zet een punt achter haar topsport carrière

Na een zeer succesvolle zeilcarrière heeft Evi Van Acker beslist om met topsport te stoppen en niet door te gaan tot Tokyo 2020. De huidige wereld nummer één kiest voor een leven buiten de topsport, maar het zeilen zal altijd haar passie blijven. Vroeg of laat komen we haar zeker nog eens tegen, op of naast het water.

Na drie Europese titels, twee vice-wereldtitels, een Olympische medaille,... hebben we met Evi veel mooie momenten beleeft, waar we met trots en veel respect naar terug kijken. #EviMerci!!!

Nieuw logo en huisstijl

Nieuw logo en huisstijl
Terwijl er onder motorkap hard wordt gesleuteld aan de sportieve motor van Wind en Watersport Vlaanderen, de fusiefederatie van VYF en VVW Recrea, werd de buitenkant net voorzien van nieuwe verf en kentekens. Wind en Watersport Vlaanderen heeft zijn logo huiswerk af net voor de start van de zomer.

Alle toepassingen van dit logo zullen doorheen de zomer en herfst doorgevoerd worden, zoals een vernieuwde website, WWSV promotiemateriaal, vlaggen, autostickers en affiches. Ondertussen werken we verder aan het opvoeren van de federatiemotor, want inhoud gaat voor ons nog steeds boven verpakking.

Hier kunt u ons logo downloaden:

BELGIAN SURF FEST, SLUIT JE VAKANTIE AF IN DE GOLVEN

BELGIAN SURF FEST, SLUIT JE VAKANTIE AF IN DE GOLVEN

Voor de laatste dag van de schoolvakantie liggen er fijne - Belgian Surf Fest - golven klaar op de Noordzee. Vroeg opstaan wordt wel de boodschap, Twins Club Bredene verwacht alle deelnemers donderdagochtend 31 augustus om 7u in het clubhuis.

Bij een ontbijt aangeboden door Twins kunnen alle 32 reeds online ingeschreven deelnemers aanmelden, vullen we de wedstrijdladders in, en zal de headjudge uitleg geven over hoe je golven en punten kan scoren. In de wedstrijdtabel is er een herkansingsronde voorzien, iedereen gaat dus zeker 2 keer 12 tot 15 minuten het water in om maximaal 10 golven te nemen per heat. (heat tijd afhankelijk v/d golven, meer info tijdens de meeting)

De eerste heat start ergens tussen 8u en 8u30, ruim 7u golven nemen later weten we wie de finale heeft gewonnen en het podium op mag. Deelnemers kunnen een eigen lunchpakket meepakken, drankjes zijn te koop in de Twins Bar.

Meer info via deze pagina »

Belgisch Kampioenen Stand up Paddle beslist op uitdagende Noordzee

Belgisch Kampioenen Stand up Paddle beslist op uitdagende Noordzee

De jongste twijg aan de surfboom, stand up paddle boarden of suppen, verdeelde het voorbije weekend voor de 4de maal zijn tricolore kampioenstruien te Surfclub Windekind en Koksijde Yachting Club. Local Tom Ameije haalde de titels op de technische korte afstand en sprint binnen, Kjell de Bruyn was na de Nederlander Richard Proost eerste Belg op de lange afstand. Kwirien Van Havermaet won de Belgische titel sprint, en was eerste Belgische na Nederlandse Ella Oisterhold op de lange afstand. Ilona Van Eyseren won de korte afstand.

Klik hier om het persbericht met resultaten en foto's te lezen »

Europees Kampioenschap Optimist

Europees Kampioenschap Optimist

Onze Belgische Optimist zeilers hebben met succes het Europees Kampioenschap dit weekend afgesloten. Soetkin Orbie en Marine Pintelon konden zich plaatsen voor de Gold fleet, Soetkin werd uiteindelijk 22ste en Marine 44ste. Emily Vergauwe behaalde brons in de Silver fleet. De jongens stonden op het podium in de Bronze fleet. Anders Bultynck behaalde zilver en Arthur VandenBerghe brons. Felix De Gelas werd 9de en Lasse-Finn Sergeys 22ste, zij toonden ook het beste van zichzelf in een eerste EK deelname. Winnaar bij de jongens is SRB444 Stefan Yuill en Europees kampioene bij de meisjes is GBR6459 India Page-Wood.

Bekijk hier de Blog van onze optimist zeilers »

Jeugd Wereldkampioenschap Laser Radial & Standard U21

Jeugd Wereldkampioenschap Laser Radial & Standard U21

Deze week strijden in Nieuwpoort 191 zeilers uit 44 verschillende landen om de wereldtitel Laser Radial en Standard U21. Na de mooie openingsceremonie op donderdag werden zaterdag de eerste races gevaren, vrijdag waren de omstandigheden te zwaar om te zeilen. Dit kampioenschap gaat door in de KYCN en eindigt op 2 augustus.

Volg de wedstrijd via www.kycnlaserworlds2017.com »

Jeugd Wereldkampioenschap Laser 4.7 te Nieuwpoort

Jeugd Wereldkampioenschap Laser 4.7 te Nieuwpoort

Deze week is de KYCN het toneel voor het jeugd Wereldkampioenschap Laser 4.7 met 350 zeilers uit 45 landen. Na de mooie openingsceremonie op dinsdag werden maandag de eerste races gevaren. De jonge atleten werden geconfronteerd met de moeilijke omstandigheden van de Noordzee. Op dinsdag waren de omstandigheden te zwaar, waardoor er niet gevaren werd. Op woensdag waren de condities opnieuw gunstiger. Na vier races voor de zes startgroepen zijn de Belgen goed van start gegaan. Bij de meisjes staat Eline Verstraelen op de tiende plaats, ze is ook vierde meisje U16. Anna De Bruycker is momenteel 31ste, Bente Ravelingien 69ste, Manon Swaelen 94ste en Kato Desaever 110de. Bij de jongens zijn de eerste twee Belgen: Pepijn Orbie en Thijs Peels met een 36ste en 37ste plaats. Dit kampioenschap gaat door tot 2 augustus.

Volg de wedstrijd via www.kycnlaserworlds2017.com »

Wereldkampioenschap Optimist beslecht!

Wereldkampioenschap Optimist beslecht!

De Belgische Optimist-zeilers hebben het WK afgesloten. Hun wedervaren kan je volgen op hun leuke blog. Helaas kon ook op de derde dag van finals niet gezeild worden wegens te weinig wind en dus is de wedstrijd beslecht na 3 finale wedstrijden. Bij de jongens is de Italiaan Marco Gradoni de wereldkampioen. Kwinten Borghijs werd knap 30ste in de Gold Fleet, William Risselin werd elfde en Brecht Zwaenepoel 32ste in de Silver Fleet. Bij de meisjes won de Spaanse Maria Perello terwijl de Belgische meisjes onder hun verwachtingen bleven in deze bijzonder moeilijke condities. Ingeborg Bulthynck werd 32ste en Frédérique Van Eupen 40ste.

Klik hier om de resultaten te bekijken »

Ongeluk Capella op de Light Vessel Race

Ongeluk Capella op de Light Vessel Race

Zaterdagmiddag bereikte Wind en Watersport Vlaanderen het droevige bericht dat zeiljacht Capella tijdens de Light Vessel Race gekapseisd was. De door de Royal Belgian Sailing Club georganiseerde Light Vessel Race is een internationale zeilwedstrijd over een lange baan voor de Belgische kust, die deels tijdens de nacht gevaren wordt. Er stond vrij veel wind, maar de omstandigheden waren zeker niet uitzonderlijk.

"Het schip, met zes opvarenden, zou zaterdagochtend rond 8.30 uur in de problemen gekomen zijn tijdens de zeilwedstrijd. Een baggerschip merkte enkele personen op in het water, zo'n tien mijl in zee voor de kust van Oostende, en verwittigde de hulpdiensten", bevestigt kapitein Réjane Gyssens, diensthoofd van het Maritiem Reddingscoördinatiecentrum. "Een reddingshelikopter van het leger en schepen van de zeevaartpolitie en de Zeereddingsdiensten kwamen meteen ter plaatse om hulp te bieden".

Uit verder onderzoek door de Belgische politie bleek Capella gekapseisd als gevolg van een afgebroken kiel. Door het afbreken van het uitstekende deel onder de bodem verloor het schip zijn stabiliteit en kapseisde het vrijwel onmiddellijk. Bij dergelijke materiaalbreuk gaat het allemaal bijzonder snel, waardoor geen noodsignalen konden uitgestuurd worden.

Schipper Frans Maas en bemanningslid Freddy Franssens zijn hierbij om het leven gekomen. Kleinzoon Andréas Zwanenburg, bemanningsleden Robert Tan en Jan Toussein werden tijdelijk opgenomen in het ziekenhuis. De zoekactie naar het vermiste zesde bemanningslid Hannes Goegebeur werd op zaterdagnacht gestopt. Alle opvarenden hadden de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Het schip, onder Nederlandse vlag, werd ontworpen door de 79-jarige schipper Frans Maas, erelid van de Watersportvereniging Breskens vanwege zijn grote verdiensten voor de vereniging. Frans was ook een gerenommeerd zeiler en wereldvermaard ontwerper en bouwer van zeilschepen.

De verslagenheid in de gehele zeilwereld is bijzonder groot. Wind en Watersport Vlaanderen wenst de familie en naasten heel veel kracht en sterkte.

Lees het in memorium voor overleden bemanning Capella op zeilhelden.nl »

Tot op de Quiksilver Longboard Classic 2018

Tot op de Quiksilver Longboard Classic 2018

Geen golfsurf mirakels te vinden tijdens het Pinksterweekend, de Noordzee gaat in weekendrust en laat de Quiksilver Longboard Classic 2017 finaal golfloos. Einde dus van het al verlengde wachtraam voor de Quiksilver longboard classic 2017 te Twins Club #Bredene.

Afspraak met de longboarders bij de volgende binnenrollende golf, om een score te krijgen door de jury van die golf is het wachten tot #Bksurf in het najaar, of de #Longboardclassic voorjaar 2018.

Meer info over de Longboardclassic »

Bijscholing: Sport met grenzen - Aanpakken van lichamelijk en seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport - Gent - 03/10/2017

Bijscholing: Sport met grenzen - Aanpakken van lichamelijk en seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport - Gent - 03/10/2017

Wat doe je als een sporter foto's heeft genomen van de meisjes onder de douche? Hoe zorg je voor een laagdrempelig aanspeekpunt voor mogelijke problemen? Welke gedragscode maak je op voor sporters en trainers omtrent kleedkamer- en douchegebruik? Kunnen er seksueel getinte mopjes gemaakt worden op de club met kinderen en jongeren? Mogen trainers en jongeren sms'en? Welke stappen neem je als een ouder een probleem meldt? Kan je een lid schorsen of uitsluiten voor lichamelijk of seksueel grensoverschrijdend gedrag?

In samenwerking met de Vlaamse Roeiliga vzw organiseert Wind en Watersport Vlaanderen vzw een bijscholing "Sport met grenzen - Aanpakken van lichamelijk en seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport" op 03/10/2017.

Datum: Dinsdag 3 oktober 2017
Tijdstip: 19:00 tot 22:00
Locatie: Huis van de Sport, Zuiderlaan 13, 9000 Gent

Klik op volgende weblink voor meer informatie en om u in te schrijven: www.dynamoproject.be/bijscholing/sport-met-grenzen-aanpakken-van-lichamelijk-en-seksueel-grensoverschrijdend-gedrag-in-2

Op de pagina van het Dynamo Project dient u zich eerst in te loggen om het inschrijvingsformulier weer te geven. Hebt u nog geen login, dient u zich eerst te registreren.

O’Neill Beachclub KING OF THE PIER - Alternative surf Competition

O’Neill Beachclub KING OF THE PIER - Alternative surf Competition

King of the Pier is een alternatieve surf (shortboard) en sup competitie met als doel om in een ontspannen en leuke sfeer kennis te maken met een wedstrijd. Een ervaren jury zal niet alleen punten toekennen tijdens het surfen maar zal van iedere deelnemer de beste surffoto uitkiezen (3 fotograven zullen tijdens het evenement voor het nodige beeldmateriaal zorgen). Nadien kan iedereen via een nog nader te bepalen kanaal(FB of website) zijn stem uitbrengen om de beste van de dag te bekronen tot winnaar!

LOCATIE: O'Neill Beachclub Blankenberge Zeedijk 245

WAITING PERIOD*: 22-23 april / 29-30 april 1 mei / 6-7 mei

Meer info en inschrijven via deze link »

Bijscholing Pers en Media - 19/04/2017 te Gent

Bijscholing Pers en Media - 19/04/2017 te Gent

In deze workshop wordt besproken hoe je als club de media dient te "bespelen". Hoe werkt dit in de praktijk? Welke media? Gesproken en/of geschreven pers?
Wat zijn hierbij de gebruikelijke regels? Hoe stel je een goed persbericht op? En waar let je op als je geïnterviewd wordt?

Datum: woensdag 19 april 2017
Tijdstip: 19:00 tot 22:00
Locatie: Zuiderlaan 13, 9000 Gent

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven »

Vacature watersportmanager te RBSC

Vacature watersportmanager te RBSC

Droom je van een actieve job op het strand en op het water met leuke collega's? Ben je helemaal weg van watersporten? Dan is RBSC op zoek naar jou!

Klik hier voor de vacature van watersport manager te bekijken »

Vacature BEACHMASTER in de KYC

Vacature BEACHMASTER in de KYC

Ben je gepassioneerd door de zee, het zeilen en kitesurfen, dan is deze vacature misschien wel iets voor jou.

Bekijk hier de functieomschrijving »

Vacature voor een zeilschool- en trainingsverantwoordelijke: Royal Yacht Club van België

Vacature voor een zeilschool- en trainingsverantwoordelijke: Royal Yacht Club van België

Reeds tientallen jaren is de R.Y.C.B. Zeilschool een begrip in het Antwerpse. De 300 jongeren en volwassenen die jaarlijks de stages volgen op het Galgenweel, worden ook na de zeilschool op woensdagen en zaterdagen de mogelijkheid gegeven zich verder te bekwamen in de zeilsport 

De zeilers die doorgroeien naar de competitie worden ook verder getraind en gecoacht.

Om dit alles in goede banen te leiden zoeken wij een zeilschool-en trainingsverantwoordelijke die gepassioneerd is door en voor de sport, maar die ook goede organisatorische kwaliteiten heeft en uiteraard zijn passie goed op de cursisten, recreanten en competitiezeilers kan overbrengen. 

Lees hier de functieomschrijving »

CR IRC vergadering: 28 maart 2017

CR IRC vergadering: 28 maart 2017

Bij het begin van het zeilseizoen nodigen we u graag uit op de CR-IRC vergadering die doorgaat op dinsdag 28/3/2017 om 20.00u in Leslokaal 1-2 van het Sporthotel in Gent, Zuiderlaan 14.

De vergadering wordt geleid door Stijn Reunis, secretaris van het CR meetsysteem, en Carl Sabbe, voorzitter van BELIRC, de Belgische vereniging van IRC eigenaars.

De vergadering is bedoeld voor alle Belgische booteigenaars, die wedstrijden varen onder het CR of IRC meetsysteem, of die overwegen dat in de toekomst te gaan doen. Naast de booteigenaars zijn ook alle bemanningsleden mee uitgenodigd.

Hier aanmelden voor de vergadering »

Het SUP aanbod is verdubbeld!

Het SUP aanbod is verdubbeld!

Na fusie van de VYF met VVW is het SUP aanbod verdubbeld. 2 trailers met elk 20+2 boards worden ingezet op zowel eigen initiatieven (Peddelen Door VlaanderenIKsurf initiatiedagen, SUP for life, Watersportdag) als op vraag van de clubs, (school)sportdiensten en promodagen. Op de nog beschikbare data kan de school ook gebruikt worden door externe organisatoren. 

Elke aanvraag voor gebruik van één of 2 mobiele surfscho(o)l(en) dient per mail te gebeuren naar info@vyf-vvw.be en wordt schriftelijk bevestigd met een contract - gebruiksovereenkomst. Eigen evenementen en VYF-VVW clubs hebben voorrang bij het gebruik van de SUP school.

Vraag hier een supschool aan »

Staatsecretaris voor de Noordzee stelt nieuwe regelgeving voor

Staatsecretaris voor de Noordzee stelt nieuwe regelgeving voor

Het Belgische deel van de Noordzee en de binnenwateren van ons land zijn een paradijs voor watersport en waterrecreatie. Watersporters, zowel recreanten als topsporters, moeten veilig en vrij hun passie kunnen beoefenen. Maar de Noordzee is ook de één van de drukst bevaren scheepvaartregio's ter wereld en ook op onze binnenwateren beweegt er heel wat. Het is dus in ieders belang dat er veilig kan gevaren worden en dat de pleziervaarder goed geïnformeerd is over wat kan en mag.

Op zaterdag 11 februari vanaf 13.30 uur wensen wij u daarom uit te nodigen op het startevent van de herziening van de pleziervaartwetgeving. Dit event zal plaatsvinden tijdens de Belgian Boat Show in de Flanders Expo te Gent.

Meer info in deze VYF-VVW nieuwsbrief »

Belgian Boat Show 2017 - Ontdek de Watersportclubs

Belgian Boat Show 2017 - Ontdek de Watersportclubs

Van 11 tot 19 februari is Flanders Expo de gastheer van de 29ste editie van de Belgian Boat Show. Je kan er terecht voor het meest diverse aanbod watersporten en naast het bekijken van tal van noviteiten en boten komen ook instappers hier alles te weten over opleidingen in de watersport.

Voor zeil- en surfopleidingen kan je op de Belgian Boat Show, naast de klassieke vaarscholen, ook terecht bij onder andere volgende VYF-VVW clubs: Anemos Beachclub Heist, Royal Belgian Sailing Club, Aandeplas Brugge, VVW Inside Outside Oostende. Daarnaast vind je in hal 7 eveneens de stand van Unified Sailing met een aanbod voor G-Sport of zeilers en surfers met een beperking. In de botenhal vind je een erg compleet aanbod sportieve catamarans. Daarnaast kan je voor pure Waterfun terecht in hal 7 voor de magistrale wavesurfer en de kitesimulator. Op de stand van Decathlon kan je terecht voor een kennismaking met de duiktank. 

Leden van VYF-VVW kunnen zich via de link voorzien van een erg aantrekkelijke kortingskaart. Een niet te missen evenement, de vrijdagse nocturne is een klassieker. 

Alle Boat show nieuws op de beurswebsite »

Seminarie verzekeringen Watersportfederaties - de teksten

Succesvol seminarie verzekeringen Arena

Op maandag 6 februari kwam de algemeen directeur van Arena toelichting geven bij de nieuwe polis waarop verschillende watersportfederaties intekenden. Naast VYF-VVW zijn dat de Vlaamse Roeiliga (VRL) en de Vlaamse Kano en Kajak Federatie.

De heer Eddy Van den Bosch wist het publiek moeiteloos twee uur lang te boeien met regelgeving en cases. Er kwamen heel wat vragen uit het publiek. In onderstaande link vind je de powerpointpresentatie van de avond. Via facebook deelden we ook wat foto's.

Het was een geslaagde bestuurdersbijscholing waarop liefst 70 deelnemers intekenden. 

Klik hier voor de powerpointpresentatie »

#RoadtoNorway, het Eurojunior traject richting EK jeugd golfsurfen 2018

#RoadtoNorway, het Eurojunior traject richting EK jeugd golfsurfen 2018

Net zoals in 20122014 en 2016 is het in 2018 aan de nieuwe lichting junioren om zich op het Europees niveau te tonen tijdens Eurojunior 2018 te Noorwegen, het 2-jaarlijks georganiseerd Europees kampioenschap voor landenteams. (planning is september, geen paniek het is er dan nog nog ruim 15 graden)

Het #RoadtoNorway doel in 2017 is om jonge golfsurfers tot en met 17 jaar in teamverband, en via open voorbereidende stages, klaar te stomen voor een mogelijke teamselectie en deelname aan het EK in 2018. De exacte wedstrijdspot voor dit EK is nog niet vrijgegeven maar via deze website kan je alle nieuws volgen, en het komende EK 2017 dat een jaar voor de junior kampioenschappen op dezelfde spot zal worden georganiseerd.

Als voorbereiding op het Europees kampioenschap organiseert BSF een traject van open trainingsstages in 2017, en gesloten stages voor de EK selectie in 2018. Onder leiding van coach Lars Musschoot zal BSF een eerste teamselectie maken voor verschillende leeftijdscategorieën na de eerste twee open trainingsstages. Deelnemen aan minimaal één BSF stage in 2017 is dus de boodschap wil je er in 2018 bij zijn.

Meer informatie op deze website »

Openingsuren VYF secretariaat tijdens de eindejaarsperiode

Openingsuren VYF secretariaat tijdens de eindejaarsperiode

Tijdens de feestdagen zal het secretariaat gesloten zijn vanaf maandag 26 december tot en met vrijdag 06 januari. U kunt steeds een e-mail sturen naar info@vyf.be. Vanaf maandag 09 januari zal het personeel uw vragen beantwoorden.

VYF ledenbijdrage 2017

VYF ledenbijdrage 2017

Zoals beslist door de Algemene Vergadering dd. 07/03/2009 wordt de bijdrage jaarlijks geïndexeerd. Om de clubs nu reeds de mogelijkheid te bieden hun facturatie voor het komend jaar aan te passen, kunnen wij u bevestigen dat de VYF bijdrage voor 2017 op €12,85 wordt bepaald.

De verzekeringsbijdrage voor 2017 wordt op €4,30 per verzekerde bepaald. De extra verzekering voor Kitesurfers blijft ongewijzigd en bedraagt €5,00.

Uiteraard staan wij steeds tot uw dienst voor verdere inlichtingen hierover.

Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap »

Data 2017 Aspirant initator zeilen online

Data 2017 Aspirant initator zeilen online

Wegens groot succes worden volgend jaar opnieuw 3 cursussen aspirant-initiator zwaardboten/windsurfen ingericht. Word je minimum 16 in 2017 en wil je graag hulplesgever worden? Neem dan hier een kijkje.

DATA 2017

  • RBSC Heusden 4 en 5 februari
  • KYCN Nieuwpoort 25 maart en 1 april
  • Windsurfing Deinze 22 en 23 april
  • VVW Turnhout 13 mei en 20 mei

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven »

Seminar over Deputy Race Judge door de VYF op 14 en 15 januari 2017

Seminar over Deputy Race Judge door de VYF op 14 en 15 januari 2017

De VYF organiseert een seminar ter voorbereiding van het examen van Deputy Race Judge van het KBYV. Het seminar dat door de VYF georganiseerd wordt, gaat door in het Sport Vlaanderen Sportverblijf te Gent.

Het doel van het seminar is die kennis overdracht te verzorgen die nodig is om te kunnen functioneren bij het organiseren van de nationale wedstrijden. Er wordt verondersteld dat de deelnemers een ruime basiskennis van de zeilwedstrijdsport hebben. Lesgevers zullen bekende Race Officials zijn die bij de VYF zijn aangesloten. Het seminar gaat door bij minimaal 10 inschrijvingen.
De kennis die men hier kan opdoen is tevens zeer geschikt voor trainers, coaches en wedstrijdzeilers, die hun wedstrijd organisatie kennis op hoger niveau willen brengen.

Klik hier om u in te schrijven »

Seminarie wijzigingen in de regels voor wedstrijdzeilen 2017-2020

Seminarie wijzigingen in de regels voor wedstrijdzeilen 2017-2020

Op 26 januari 2017 organiseert VYF een eerste introductie over de wijzigingen in de regels voor het wedstrijdzeilen 2017-2020. Dhr. Joep Straus, International Judge en wedstrijdzeiler zal u tijdens dit seminarie de wijzigingen toelichten. Deze uitnodiging is bestemd voor wedstrijdzeilers, coaches en comitéleden. De deelname is gratis.

Klik hier voor meer informatie en om u in te schrijven »